fbpx
Size of letters 1x
Site color
Image
Additionally
Line height
Letter spacing
Font
Embedded items (videos, maps, etc.)
 

Food

20/ 08/ 2020
  Відбулася зустріч Харчового Комітету з Ольгою Шевченко, Заступником Голови – т.в.о. Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та фахівцями Держпродспоживслужби. Так, бізнес із занепокоєнням висловився стосовно можливої реорганізації Держпродспоживслужби та утворення Державної служби з контролю захворювань України, адже це, імовірно, потребуватиме зміни значної частини харчового законодавства України та може зайняти не один рік. Відповідно, робота операторів ринку може бути значно ускладнена чи навіть зупинена. Під час зустрічі також обговорили нагальні питання, що турбують бізнес-спільноту. Зокрема, погодження нових форм міжнародних сертифікатів, які вступають в дію з 24 серпня. Держпродспоживслужба проінформувала, що після цієї дати залишаться чинними і будуть використовуватися при ветеринарному контролі сертифікати, які були узгоджені в двосторонньому порядку. Ті ж, які застаріли та були підписані ще в 90-х -2000х роках, згодом будуть переглянуті та перепідписані. Перехідного періоду не передбачено, проте, Держпродспоживслужба запевнила, що вантажі, які приїдуть на розмитнення 24-25 серпня (які завантажувалися в Європі 20-21 числа) приймуть відповідно до старих процедур та за старими формами сертифікатів. Також Держпродспоживслужба повідомила, що вже було проінформовано всіх торговельних партнерів України стосовно використання нових форм міжнародних сертифікатів.  Окрім того, йшла мова про статус обговорення з країнами ЄС сертифікату на композитні товари, процедури заміни (видачі нових) фітосанітарних сертифікатів, процедуру проведення фітосанітарної експертизи та проведення тестів на безпечність на цільових тваринах в Україні під час реєстрації ветеринарних препаратів. Бізнес дякує керівництву та експертам Держпродспоживслужби за надані роз’яснення та постійний діалог!

Відбулася зустріч Харчового Комітету з Ольгою Шевченко, Заступником Голови – т.в.о. Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та фахівцями Держпродспоживслужби. Так, бізнес із занепокоєнням висловився стосовно можливої реорганізації Держпродспоживслужби та утворення Державної служби з контролю захворювань України, адже це, імовірно, потребуватиме зміни значної частини харчового законодавства України та може зайняти не один рік. Відповідно, робота операторів ринку може бути значно ускладнена чи навіть зупинена.

Під час зустрічі також обговорили нагальні питання, що турбують бізнес-спільноту. Зокрема, погодження нових форм міжнародних сертифікатів, які вступають в дію з 24 серпня. Держпродспоживслужба проінформувала, що після цієї дати залишаться чинними і будуть використовуватися при ветеринарному контролі сертифікати, які були узгоджені в двосторонньому порядку. Ті ж, які застаріли та були підписані ще в 90-х -2000х роках, згодом будуть переглянуті та перепідписані. Перехідного періоду не передбачено, проте, Держпродспоживслужба запевнила, що вантажі, які приїдуть на розмитнення 24-25 серпня (які завантажувалися в Європі 20-21 числа) приймуть відповідно до старих процедур та за старими формами сертифікатів. Також Держпродспоживслужба повідомила, що вже було проінформовано всіх торговельних партнерів України стосовно використання нових форм міжнародних сертифікатів. 

Окрім того, йшла мова про статус обговорення з країнами ЄС сертифікату на композитні товари, процедури заміни (видачі нових) фітосанітарних сертифікатів, процедуру проведення фітосанітарної експертизи та проведення тестів на безпечність на цільових тваринах в Україні під час реєстрації ветеринарних препаратів.

Бізнес дякує керівництву та експертам Держпродспоживслужби за надані роз’яснення та постійний діалог!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Read articles. Share in social networks

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: