fbpx
Size of letters 1x
Site color
Image
Additionally
Line height
Letter spacing
Font
Embedded items (videos, maps, etc.)
 

Consumer Electronics

28/ 11/ 2023
  Прийнято новий порядок гарантійного ремонту або заміни технічно складних побутових товарів Європейська Бізнес Асоціація неодноразово звертала увагу представників органів державної влади на необхідність оновлення постанови Уряду 506 щодо порядку гарантійного ремонту з метою приведення останнього у відповідність до сучасних потреб бізнесу та споживачів у сфері гарантійного обслуговування побутової техніки та електроніки. В тому числі ми підтримували ідею цифровізації сфери та передбачення можливостей видачі гарантійних та експлуатаційних документів в електронному вигляді. Асоціація надавала свої пропозиції до Міністерства економіки щодо положень нової версії Порядку гарантійного ремонту, а експерти Комітету побутової електротехніки провели низку робочих зустрічей з представниками Міністерства щодо напрацювання нового документу. Тож, Асоціація вітає прийняття постанови Уряду «Про затвердження Порядку гарантійного ремонту (обслуговування) або гарантійної заміни технічно складних побутових товарів» №1251 від 28 листопада 2023 року. Новий порядок визначає механізм взаємодії між споживачами та виробниками техніки, дозволяє надавати експлуатаційні документи на товар, в тому числі і гарантійний талон в електронному вигляді, тощо. Європейська Бізнес Асоціація вдячна Міністерству економіки та іншим залученим державним органам за конструктивну співпрацю та прийняття нового порядку.

Прийнято новий порядок гарантійного ремонту або заміни технічно складних побутових товарів

Європейська Бізнес Асоціація неодноразово звертала увагу представників органів державної влади на необхідність оновлення постанови Уряду 506 щодо порядку гарантійного ремонту з метою приведення останнього у відповідність до сучасних потреб бізнесу та споживачів у сфері гарантійного обслуговування побутової техніки та електроніки. В тому числі ми підтримували ідею цифровізації сфери та передбачення можливостей видачі гарантійних та експлуатаційних документів в електронному вигляді.

Асоціація надавала свої пропозиції до Міністерства економіки щодо положень нової версії Порядку гарантійного ремонту, а експерти Комітету побутової електротехніки провели низку робочих зустрічей з представниками Міністерства щодо напрацювання нового документу.

Тож, Асоціація вітає прийняття постанови Уряду «Про затвердження Порядку гарантійного ремонту (обслуговування) або гарантійної заміни технічно складних побутових товарів» №1251 від 28 листопада 2023 року. Новий порядок визначає механізм взаємодії між споживачами та виробниками техніки, дозволяє надавати експлуатаційні документи на товар, в тому числі і гарантійний талон в електронному вигляді, тощо.

Європейська Бізнес Асоціація вдячна Міністерству економіки та іншим залученим державним органам за конструктивну співпрацю та прийняття нового порядку.

Read articles. Share in social networks

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: