fbpx
Size of letters 1x
Site color
Image
Additionally
Line height
Letter spacing
Font
Embedded items (videos, maps, etc.)
 

Grain and Oilseeds

01/ 07/ 2021
  Знижену ставку ПДВ на зернові та олійні культури збережено 1 липня Верховна Рада 309 голосами «ЗА» підтримала у цілому доопрацьований законопроєкт №5425-д. Таким чином оподаткування ПДВ за зниженою ставкою 14% на зернові та олійні культури було збережено. У лютому Президент України підписав Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставки податку на додану вартість з операцій з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції» №1115-IX, яким було знижено з 20% до 14% ставку ПДВ для деяких видів сільськогосподарської продукції. Йдеться про свиріпу, ріпак, соняшник, пшеницю та жито, ячмінь, кукурудзу, соєві боби та інші олійні культури, велику рогату худобу, молоко незбиране тощо. Європейська Бізнес Асоціація цілком підтримала рішення щодо зниження ставки ПДВ до 14% на операції щодо зернових та олійних культур,  адже при зниженні ставки ПДВ по операціях з реалізації зернових та олійних культур пропорційно знижується сума відшкодування з бюджету експортерам таких зернових та продуктів їх переробки. Тобто, в рази знижуються витрати бюджету та ризики втрат, пов’язаних із недоброчесними практиками мінімізації податкових зобов’язань та недоброчесними практиками мінімізації податкових зобов’язань. Окремо треба зазначити, що знижена ставка ПДВ робить економічно невигідними так звані «скрутки», які використовуються недобросовісним бізнесом для зменшення надходжень до державного бюджету. Отже, знижена ставка ПДВ на зернові та олійні культури й надалі сприятиме детінізації аграрного виробництва, залученню інвестицій у галузь та підвищенню конкурентоспроможності вітчизняного сільського господарства. Європейська Бізнес Асоціація вітає збереження існуючої ставки ПДВ в розмірі 14% для зернових та олійних культур!

Знижену ставку ПДВ на зернові та олійні культури збережено

1 липня Верховна Рада 309 голосами «ЗА» підтримала у цілому доопрацьований законопроєкт №5425-д. Таким чином оподаткування ПДВ за зниженою ставкою 14% на зернові та олійні культури було збережено.

У лютому Президент України підписав Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставки податку на додану вартість з операцій з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції» №1115-IX, яким було знижено з 20% до 14% ставку ПДВ для деяких видів сільськогосподарської продукції. Йдеться про свиріпу, ріпак, соняшник, пшеницю та жито, ячмінь, кукурудзу, соєві боби та інші олійні культури, велику рогату худобу, молоко незбиране тощо.

Європейська Бізнес Асоціація цілком підтримала рішення щодо зниження ставки ПДВ до 14% на операції щодо зернових та олійних культур,  адже при зниженні ставки ПДВ по операціях з реалізації зернових та олійних культур пропорційно знижується сума відшкодування з бюджету експортерам таких зернових та продуктів їх переробки. Тобто, в рази знижуються витрати бюджету та ризики втрат, пов’язаних із недоброчесними практиками мінімізації податкових зобов’язань та недоброчесними практиками мінімізації податкових зобов’язань. Окремо треба зазначити, що знижена ставка ПДВ робить економічно невигідними так звані «скрутки», які використовуються недобросовісним бізнесом для зменшення надходжень до державного бюджету.

Отже, знижена ставка ПДВ на зернові та олійні культури й надалі сприятиме детінізації аграрного виробництва, залученню інвестицій у галузь та підвищенню конкурентоспроможності вітчизняного сільського господарства.

Європейська Бізнес Асоціація вітає збереження існуючої ставки ПДВ в розмірі 14% для зернових та олійних культур!

Read articles. Share in social networks

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: