fbpx
Size of letters 1x
Site color
Image
Additionally
Line height
Letter spacing
Font
Embedded items (videos, maps, etc.)
 

Health Care, Medical Devices

17/ 03/ 2021
  ДРС не погодила запровадження державного регулювання цін Європейська Бізнес Асоціація рада повідомити про те, що проєкт Постанови Уряду, яким пропонувалося запровадження державних регульованих цін на товари суб’єктів господарювання, які порушують вимоги законодавства про захист економічної конкуренції було відхилено Державною регуляторною службою, враховуючи думку громадськості та висновки експертної спільноти. Асоціація цілковито підтримує рішення щодо відмови в погодженні проекту цього регуляторного акту та необхідності подальшого його доопрацювання. Проєктом Постанови, серед іншого, пропонувалося ввести державне регулювання цін тієї групи товарів, де вже запроваджено державне регулювання та визначені відповідні механізми, які працюють на ринку. Наприклад, це стосується сфери медичних виробів та обладнання. Реалізація запропонованого у Проєкті Постанови механізму цінового регулювання ринку медичних виробів могла мати негативний вплив на високотехнологічне великогабаритне обладнання, наприклад, лінійні прискорювачі, гамма-ножі, системи візуалізації кровотоку тощо. Крім того, в Україні медичні вироби не є предметом реімбурсації на відміну від лікарських засобів. Саме тому, на думку представників галузі, кумулятивний ефект від запровадження цінового регулювання на медичні вироби нанесе більше шкоди ніж принесе користі. Бізнес-спільнота вдячна всім залученим експертам органів державної влади за швидкий та якісно проведений аналіз запропонованого регулювання.

ДРС не погодила запровадження державного регулювання цін

Європейська Бізнес Асоціація рада повідомити про те, що проєкт Постанови Уряду, яким пропонувалося запровадження державних регульованих цін на товари суб’єктів господарювання, які порушують вимоги законодавства про захист економічної конкуренції було відхилено Державною регуляторною службою, враховуючи думку громадськості та висновки експертної спільноти.

Асоціація цілковито підтримує рішення щодо відмови в погодженні проекту цього регуляторного акту та необхідності подальшого його доопрацювання. Проєктом Постанови, серед іншого, пропонувалося ввести державне регулювання цін тієї групи товарів, де вже запроваджено державне регулювання та визначені відповідні механізми, які працюють на ринку. Наприклад, це стосується сфери медичних виробів та обладнання.

Реалізація запропонованого у Проєкті Постанови механізму цінового регулювання ринку медичних виробів могла мати негативний вплив на високотехнологічне великогабаритне обладнання, наприклад, лінійні прискорювачі, гамма-ножі, системи візуалізації кровотоку тощо. Крім того, в Україні медичні вироби не є предметом реімбурсації на відміну від лікарських засобів. Саме тому, на думку представників галузі, кумулятивний ефект від запровадження цінового регулювання на медичні вироби нанесе більше шкоди ніж принесе користі.

Бізнес-спільнота вдячна всім залученим експертам органів державної влади за швидкий та якісно проведений аналіз запропонованого регулювання.

Read articles. Share in social networks

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: