fbpx
Size of letters 1x
Site color
Image
Additionally
Line height
Letter spacing
Font
Embedded items (videos, maps, etc.)
 

Energy Issues

03/ 12/ 2020
  3 грудня Верховна Рада прийняла вцілому проєкт Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг». Зокрема, було врегульовано питання технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання в багатоквартирних будинках, на важливості якого неодноразово звертала увагу Європейська Бізнес Асоціація.   Так, відтепер в Україні має повноцінно запрацювати європейська модель технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання в багатоквартирних будинках, яка передбачає добровільний вибір обслуговуючої організації до технічних робіт. Досвід Чехії, Угорщини, Естонії та Хорватії яскравим чином показує, що саме цей шлях самостійного вибору обслуговуючої організації є оптимальним для споживача та сприяє підвищенню конкуренції серед учасників відповідного ринку. Відтепер цей вид технічних робіт не є монопольною послугою, але у разі відсутності обслуговуючої організації, оператор газорозподільних мереж на умовах договору, який буде затверджено Національною комісією із регулювання енергетики та комунальних послуг, буде здійснювати технічне обслуговування газових мереж. Водночас, оператори газорозподільних мереж продовжують забезпечувати безперебійне та безаварійне газопостачання споживачів, а також технічне обслуговування газорозподільної системи. Комітет з Енергетики Європейської Бізнес Асоціації дякує депутатам Верховної Ради України та Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг за підтримку та голосування Закону України № 2458!

3 грудня Верховна Рада прийняла вцілому проєкт Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг».

Зокрема, було врегульовано питання технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання в багатоквартирних будинках, на важливості якого неодноразово звертала увагу Європейська Бізнес Асоціація.  

Так, відтепер в Україні має повноцінно запрацювати європейська модель технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання в багатоквартирних будинках, яка передбачає добровільний вибір обслуговуючої організації до технічних робіт. Досвід Чехії, Угорщини, Естонії та Хорватії яскравим чином показує, що саме цей шлях самостійного вибору обслуговуючої організації є оптимальним для споживача та сприяє підвищенню конкуренції серед учасників відповідного ринку.

Відтепер цей вид технічних робіт не є монопольною послугою, але у разі відсутності обслуговуючої організації, оператор газорозподільних мереж на умовах договору, який буде затверджено Національною комісією із регулювання енергетики та комунальних послуг, буде здійснювати технічне обслуговування газових мереж.

Водночас, оператори газорозподільних мереж продовжують забезпечувати безперебійне та безаварійне газопостачання споживачів, а також технічне обслуговування газорозподільної системи.

Комітет з Енергетики Європейської Бізнес Асоціації дякує депутатам Верховної Ради України та Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг за підтримку та голосування Закону України № 2458!

Read articles. Share in social networks

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: