fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Клінічні дослідження, Охорона здоров’я

07/ 12/ 2023
  4 грудня 2023 року набули чинності Накази Міністерства охорони здоров’я України (МОЗ) №1745 та №1803, якими скасовується обов’язковість надання закладами охорони здоров’я копії акредитаційного сертифіката для затвердження місць проведення клінічних досліджень (КД). Підкомітет клінічних досліджень Європейської Бізнес Асоціації тривалий час працював над впровадженням відповідних змін. Ще до повномасштабного вторгнення Асоціація зверталась до Державного експертного центру та МОЗ з конкретними пропозиціями щодо врегулювання норми щодо обов’язковості надання акредитаційних сертифікатів задля приведення її у відповідність до діючих вимог щодо діяльності закладів охорони здоров’я. Як зазначалося раніше, ця норма, зважаючи на поновлення проходження акредитації під час воєнного стану, суттєво вплинула на можливість подання та чисельні відмови у затвердженні клінічних центрів для участі в клінічних дослідженнях, кількість яких значно скоротилась під час війни. Експерти Асоціації очікують, що нові зміни дадуть більше можливостей спонсорам щодо вибору та залучення клінічних центрів, як в дослідження, що вже проводяться в Україні, так і в нові проєкти, а також позитивно вплинуть на  відновлення КД в Україні. Працюємо надалі для покращення умов для відновлення КД в Україні задля прискорення у світі виходу інноваційних препаратів та реалізації можливості значної кількості тяжкохворих пацієнтів отримати сучасне обстеження, високоякісний медичний нагляд та інноваційне лікування!

4 грудня 2023 року набули чинності Накази Міністерства охорони здоров’я України (МОЗ) №1745 та №1803, якими скасовується обов’язковість надання закладами охорони здоров’я копії акредитаційного сертифіката для затвердження місць проведення клінічних досліджень (КД).

Підкомітет клінічних досліджень Європейської Бізнес Асоціації тривалий час працював над впровадженням відповідних змін. Ще до повномасштабного вторгнення Асоціація зверталась до Державного експертного центру та МОЗ з конкретними пропозиціями щодо врегулювання норми щодо обов’язковості надання акредитаційних сертифікатів задля приведення її у відповідність до діючих вимог щодо діяльності закладів охорони здоров’я. Як зазначалося раніше, ця норма, зважаючи на поновлення проходження акредитації під час воєнного стану, суттєво вплинула на можливість подання та чисельні відмови у затвердженні клінічних центрів для участі в клінічних дослідженнях, кількість яких значно скоротилась під час війни.

Експерти Асоціації очікують, що нові зміни дадуть більше можливостей спонсорам щодо вибору та залучення клінічних центрів, як в дослідження, що вже проводяться в Україні, так і в нові проєкти, а також позитивно вплинуть на  відновлення КД в Україні.

Працюємо надалі для покращення умов для відновлення КД в Україні задля прискорення у світі виходу інноваційних препаратів та реалізації можливості значної кількості тяжкохворих пацієнтів отримати сучасне обстеження, високоякісний медичний нагляд та інноваційне лікування!

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: