fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Деревообробна та меблева галузь

12/ 02/ 2018
  Європейська Бізнес Асоціація позитивно оцінює підписання Наказу Держлісагентства, який, зокрема, передбачає посилення контролю за заготівлею та реалізацією деревини. Зокрема, Наказ доручає: - забезпечити виконання державними лісогосподарськими підприємствами наказу Державного комітету лісового господарства України від 19.02.2007 № 42 «Щодо вдосконалення механізмів продажу необробленої деревини» (надалі – Наказ № 42); - посилити контроль за виконанням договорів купівлі-продажу деревини, укладених за результатами аукціонних торгів, та виходом ділових сортиментів і розподілом дров’яної деревини на технологічну та паливну; - забезпечити ведення електронного обліку деревини на лісогосподарських підприємствах з внесенням інформації про всю заготовлену і реалізовану деревину до системи електронного обліку деревини та забезпечити реєстрацію укладених договорів в системі. Комітет деревообробної та меблевої галузі Асоціації неодноразово наголошував на необхідності забезпечення виконання Наказу № 42 у повному обсязі (а саме, щодо виставлення всього обсягу заготовленої деревини на аукціонні торги). Також ми позитивно оцінюємо намагання посили контроль за розподілом дров’яної деревини на технологічну та паливну, але вважаємо необхідним визначити чіткі критерії, згідно з якими, до паливної деревини має бути віднесена лише та дров’яна деревина, яка непридатна ні до чого іншого окрім спалення. Водночас багато буде залежати від того, як нещодавно прийнятий Наказ буде реалізовано на практиці. У разі виникнення питань, будь ласка, звертайтесь до Євгенія Кузьменка [email protected], Координатор Комітету деревообробної та меблевої галузі / Молочного комітету.

Європейська Бізнес Асоціація позитивно оцінює підписання Наказу Держлісагентства, який, зокрема, передбачає посилення контролю за заготівлею та реалізацією деревини.

Зокрема, Наказ доручає:

– забезпечити виконання державними лісогосподарськими підприємствами наказу Державного комітету лісового господарства України від 19.02.2007 № 42 «Щодо вдосконалення механізмів продажу необробленої деревини» (надалі – Наказ № 42);

– посилити контроль за виконанням договорів купівлі-продажу деревини, укладених за результатами аукціонних торгів, та виходом ділових сортиментів і розподілом дров’яної деревини на технологічну та паливну;

– забезпечити ведення електронного обліку деревини на лісогосподарських підприємствах з внесенням інформації про всю заготовлену і реалізовану деревину до системи електронного обліку деревини та забезпечити реєстрацію укладених договорів в системі.

Комітет деревообробної та меблевої галузі Асоціації неодноразово наголошував на необхідності забезпечення виконання Наказу № 42 у повному обсязі (а саме, щодо виставлення всього обсягу заготовленої деревини на аукціонні торги). Також ми позитивно оцінюємо намагання посили контроль за розподілом дров’яної деревини на технологічну та паливну, але вважаємо необхідним визначити чіткі критерії, згідно з якими, до паливної деревини має бути віднесена лише та дров’яна деревина, яка непридатна ні до чого іншого окрім спалення. Водночас багато буде залежати від того, як нещодавно прийнятий Наказ буде реалізовано на практиці.

У разі виникнення питань, будь ласка, звертайтесь до Євгенія Кузьменка [email protected], Координатор Комітету деревообробної та меблевої галузі / Молочного комітету.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: