fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Тютюновий ринок, Імпорт та торгівля алкогольними напоями

26/ 02/ 2024
  Бізнес вдячний Парламенту за відхилення поправки, яка б завдала збитків легальному бізнесу на ринку підакцизної продукції Європейська Бізнес Асоціація рада повідомити, що 23 лютого Парламентом була відхилена поправка №161 до законопроєкту №9662, якою пропонувалось встановити заборону виробництва та обігу тютюнових виробів і алкогольних напоїв, маркованих акцизними марками попереднього зразка, з 1 червня та 1 вересня 2024 року відповідно. Нагадуємо, що у випадку прийняття законопроекту з цією поправкою, визначена в ній підакцизна продукція, по закінченню встановленого перехідного періоду, вважалась би немаркованою, а отже за її виробництво та обіг застосовувались санкції. Легальному бізнесу довелося б вилучити з обігу та знищити за свій рахунок власну законно вироблену, імпортовану або придбану для подальшої реалізації якісну продукцію, з якої сплачено всі податки, та яка за законодавством мала б знаходитись в обігу до закінчення строку придатності для споживання. Бізнес неодноразово звертав увагу, що повне вилучення з обігу такої продукції створить для нього непомірні логістичні труднощі. Як наслідок, орієнтовні збитки бізнесу від прийняття поправки могли б скласти десятки мільярдів гривень.   Європейська Бізнес Асоціація дякує народним депутатам за те, що позиція бізнес-спільноти була почута та врахована!

Бізнес вдячний Парламенту за відхилення поправки, яка б завдала збитків легальному бізнесу на ринку підакцизної продукції

Європейська Бізнес Асоціація рада повідомити, що 23 лютого Парламентом була відхилена поправка №161 до законопроєкту №9662, якою пропонувалось встановити заборону виробництва та обігу тютюнових виробів і алкогольних напоїв, маркованих акцизними марками попереднього зразка, з 1 червня та 1 вересня 2024 року відповідно.

Нагадуємо, що у випадку прийняття законопроекту з цією поправкою, визначена в ній підакцизна продукція, по закінченню встановленого перехідного періоду, вважалась би немаркованою, а отже за її виробництво та обіг застосовувались санкції. Легальному бізнесу довелося б вилучити з обігу та знищити за свій рахунок власну законно вироблену, імпортовану або придбану для подальшої реалізації якісну продукцію, з якої сплачено всі податки, та яка за законодавством мала б знаходитись в обігу до закінчення строку придатності для споживання. Бізнес неодноразово звертав увагу, що повне вилучення з обігу такої продукції створить для нього непомірні логістичні труднощі. Як наслідок, орієнтовні збитки бізнесу від прийняття поправки могли б скласти десятки мільярдів гривень.

 

Європейська Бізнес Асоціація дякує народним депутатам за те, що позиція бізнес-спільноти була почута та врахована!

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: