fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Надрокористування, Промислова екологія та сталий розвиток

09/ 01/ 2024
  Європейська Бізнес Асоціація вітає рішення Уряду дозволити власникам спеціальних дозволів на користування надрами, виданих до 28 березня 2022 року, вносити зміни з підстав, визначених в чинній редакції кодексу про надра. Як зазначають компанії-члени Асоціації, ці зміни торкнуться понад 600 надрокористувачів, що мають дозвільні документи на геологічне вивчення, в тому числі дослідно-промислову розробку (далі - ГВ з ДПР) родовищ корисних копалин. Відповідне положення відображене у Постанові Кабінету Міністрів № 1399 від 27 грудня 2023 року. Раніше цього року експерти Асоціації звертали увагу на неповне врегулювання алгоритму внесення змін до чинних спеціальних дозволів (на ГВ з ДПР), які були видані надрокористувачам до 28 березня 2023 року. До того ж, аби забезпечити належне дотримання прав та інтересів власників дозвільних документів на ГВ з ДПР, Асоціація пропонувала у зверненні до Голови Державної служби геології та надр України та Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України розглянути можливість закріплення такого порядку на нормативному рівні.  Ми вдячні Уряду за врахування пропозицій бізнесу, що покращать реалізацію прав надрокористувачів.

Європейська Бізнес Асоціація вітає рішення Уряду дозволити власникам спеціальних дозволів на користування надрами, виданих до 28 березня 2022 року, вносити зміни з підстав, визначених в чинній редакції кодексу про надра. Як зазначають компанії-члени Асоціації, ці зміни торкнуться понад 600 надрокористувачів, що мають дозвільні документи на геологічне вивчення, в тому числі дослідно-промислову розробку (далі – ГВ з ДПР) родовищ корисних копалин. Відповідне положення відображене у Постанові Кабінету Міністрів № 1399 від 27 грудня 2023 року.

Раніше цього року експерти Асоціації звертали увагу на неповне врегулювання алгоритму внесення змін до чинних спеціальних дозволів (на ГВ з ДПР), які були видані надрокористувачам до 28 березня 2023 року. До того ж, аби забезпечити належне дотримання прав та інтересів власників дозвільних документів на ГВ з ДПР, Асоціація пропонувала у зверненні до Голови Державної служби геології та надр України та Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України розглянути можливість закріплення такого порядку на нормативному рівні. 

Ми вдячні Уряду за врахування пропозицій бізнесу, що покращать реалізацію прав надрокористувачів.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: