fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Побутова електротехніка, Регуляторні питання

13/ 08/ 2014
  Завдяки тривалим зусиллям Європейської Бізнес Асоціації (надалі – Асоціації) Кабінет Міністрів України (надалі – КМУ) прийняв Постанову «Про внесення змін до правил застосування національного знака відповідності» №312 від 6 серпня 2014 року (надалі – Постанова КМУ №312). Передумови:  Постанова КМУ «Про затвердження опису та правил застосування національного знака відповідності» №1599 від 29 листопада 2001 року передбачила обов’язок нанесення національного знаку відповідності (надалі – Національний знак) на ті види продукції, опис яких міститься в технічних регламентах, та затвердила правила застосування Національного знаку (надалі - Правила). У той же час, деякі формулювання Правил спричинили ряд проблем для бізнесу в результаті неможливості нанесення Національного знаку на певні види товарів, у зв’язку з властивостями товару, його дизайном, економічною недоцільністю чи іншими факторами. Асоціація протягом тривалого часу проводила робочі зустрічі, круглі столи та надіслала низку звернень до державних органів з цього приводу. Завдяки позиції КМУ 19 березня 2014 року Міністерство економічного розвитку і торгівлі України (надалі – Мінекономрозвитку) оприлюднило проект Постанови КМУ «Про внесення змін до правил застосування національного знака відповідності», спрямований на вирішення цієї проблеми, який було затверджено Постановою КМУ №312 з викладенням першого речення пункту 5 Правил у такій редакції: «Знак відповідності наноситься на виріб або на етикетку, тару, пакування, експлуатаційну та товаросупровідну документацію у разі неможливості або невиправданості його нанесення безпосередньо на виріб, якщо інше не передбачено відповідним технічним регламентом». Ми висловлюємо подяку Мінекономрозвитку та КМУ за ефективну та конструктивну співпрацю у вирішенні цього важливого питання. Також дякуємо всім членам Асоціації, хто долучився та підтримав наші зусилля, які й призвели до цього успіху!

Завдяки тривалим зусиллям Європейської Бізнес Асоціації (надалі – Асоціації) Кабінет Міністрів України (надалі – КМУ) прийняв Постанову «Про внесення змін до правил застосування національного знака відповідності» №312 від 6 серпня 2014 року (надалі – Постанова КМУ №312).

Передумови:  Постанова КМУ «Про затвердження опису та правил застосування національного знака відповідності» №1599 від 29 листопада 2001 року передбачила обов’язок нанесення національного знаку відповідності (надалі – Національний знак) на ті види продукції, опис яких міститься в технічних регламентах, та затвердила правила застосування Національного знаку (надалі – Правила). У той же час, деякі формулювання Правил спричинили ряд проблем для бізнесу в результаті неможливості нанесення Національного знаку на певні види товарів, у зв’язку з властивостями товару, його дизайном, економічною недоцільністю чи іншими факторами. Асоціація протягом тривалого часу проводила робочі зустрічі, круглі столи та надіслала низку звернень до державних органів з цього приводу.

Завдяки позиції КМУ 19 березня 2014 року Міністерство економічного розвитку і торгівлі України (надалі – Мінекономрозвитку) оприлюднило проект Постанови КМУ «Про внесення змін до правил застосування національного знака відповідності», спрямований на вирішення цієї проблеми, який було затверджено Постановою КМУ №312 з викладенням першого речення пункту 5 Правил у такій редакції: «Знак відповідності наноситься на виріб або на етикетку, тару, пакування, експлуатаційну та товаросупровідну документацію у разі неможливості або невиправданості його нанесення безпосередньо на виріб, якщо інше не передбачено відповідним технічним регламентом».

Ми висловлюємо подяку Мінекономрозвитку та КМУ за ефективну та конструктивну співпрацю у вирішенні цього важливого питання. Також дякуємо всім членам Асоціації, хто долучився та підтримав наші зусилля, які й призвели до цього успіху!

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: