fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Регуляторні питання

31/ 07/ 2013
  Завдяки значним зусиллям бізнес-спільноти, зокрема позиції Європейської Бізнес Асоціації Проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку сфери поштового звязку» від 28 листопада 2012 року  знято Міністерством інфраструктури з громадського обговорення та відправлено на доопрацювання. Передумови: 28 листопада 2012 року Проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку сфери поштового звязку»» (надалі – Проект Закону) було опубліковано на сайті Міністерства інфраструктури України 28 листопада 2012 року для громадського обговорення. Ідея законодавчого впорядкування діяльності операторів поштового зв’язку є схвальною, однак, на даний момент постало важливе питання щодо вирішення проблеми лібералізації цього ринку та постійного забезпечення рівних конкурентних умов для всіх операторів поштового зв’язку. У зв’язку із цим, низка положень Проекту Закону викликали суттєву критику з боку представників бізнес-спільноти, а саме змін, що передбачали: запровадження механізму вільного та безперешкодного доступу виключно працівників Укрпошти до поштових шаф або абонентських поштових скриньок; розширення видів діяльності, виключне право на здійснення яких має національний оператор поштового зв’язку Укрпошта; запровадження положень, які б гарантували забезпечення Укрпошти приміщеннями, необхідними для розміщення об’єктів поштового зв’язку; право створювати пункти міжнародного поштового обміну та працювати через них матиме лише Укрпошта; відсутність фінансового обґрунтування, як в частині видатків, так і в частині очікуваних доходів Укрпошти внаслідок розширення монополії. Зі свого боку, Асоціація з метою вдосконалення проекту Закону зверталася до Кабінету Міністрів України, Міністерства інфраструктури України, Державної служби з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва з пропозиціями стосовно недопущення монополізації сфери поштових послуг в Україні. Ми раді повідомити, що Асоціацією був отриманий лист від Міністра інфраструктури України,  Володимира Козака , в якому зазначається, що Проект Закону видалено з офіційного сайту Міністерства інфраструктури та відправлено на доопрацювання. Крім того, нова редакція Проекту Закону буде розміщена на офіційному сайті Міністерства інфраструктури України після внесення  відповідних змін. Ми хочемо висловити вдячність усім компаніям-членам Асоціації за активну участь та наполегливість, а також Міністерству інфраструктури України за  сприяння у вирішенні цієї проблеми та запевнити, що Асоціація продовжуватиме працювати над пошуком найкращих шляхів регулювання сфери поштового зв’язку з метою збереження рівних відносин та конкурентного середовища.



Завдяки значним зусиллям бізнес-спільноти, зокрема позиції Європейської Бізнес Асоціації Проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку сфери поштового зв’язку» від 28 листопада 2012 року  знято Міністерством інфраструктури з громадського обговорення та відправлено на доопрацювання.


Передумови: 28 листопада 2012 року Проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку сфери поштового зв’язку»» (надалі – Проект Закону) було опубліковано на сайті Міністерства інфраструктури України 28 листопада 2012 року для громадського обговорення.


Ідея законодавчого впорядкування діяльності операторів поштового зв’язку є схвальною, однак, на даний момент постало важливе питання щодо вирішення проблеми лібералізації цього ринку та постійного забезпечення рівних конкурентних умов для всіх операторів поштового зв’язку. У зв’язку із цим, низка положень Проекту Закону викликали суттєву критику з боку представників бізнес-спільноти, а саме змін, що передбачали:



  • запровадження механізму вільного та безперешкодного доступу виключно працівників Укрпошти до поштових шаф або абонентських поштових скриньок;

  • розширення видів діяльності, виключне право на здійснення яких має національний оператор поштового зв’язку Укрпошта;

  • запровадження положень, які б гарантували забезпечення Укрпошти приміщеннями, необхідними для розміщення об’єктів поштового зв’язку;

  • право створювати пункти міжнародного поштового обміну та працювати через них матиме лише Укрпошта;

  • відсутність фінансового обґрунтування, як в частині видатків, так і в частині очікуваних доходів Укрпошти внаслідок розширення монополії.

Зі свого боку, Асоціація з метою вдосконалення проекту Закону зверталася до Кабінету Міністрів України, Міністерства інфраструктури України, Державної служби з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва з пропозиціями стосовно недопущення монополізації сфери поштових послуг в Україні.


Ми раді повідомити, що Асоціацією був отриманий лист від Міністра інфраструктури України,  Володимира Козака , в якому зазначається, що Проект Закону видалено з офіційного сайту Міністерства інфраструктури та відправлено на доопрацювання. Крім того, нова редакція Проекту Закону буде розміщена на офіційному сайті Міністерства інфраструктури України після внесення  відповідних змін.


Ми хочемо висловити вдячність усім компаніям-членам Асоціації за активну участь та наполегливість, а також Міністерству інфраструктури України за  сприяння у вирішенні цієї проблеми та запевнити, що Асоціація продовжуватиме працювати над пошуком найкращих шляхів регулювання сфери поштового зв’язку з метою збереження рівних відносин та конкурентного середовища.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: