fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Побутова електротехніка

22/ 03/ 2012
  Нещодавно Європейська Бізнес Асоціація у відповідь на звернення до Державної митної служби України щодо проблем компаній-членів Комітету побутової електротехніки із митним оформленням деякої побутової електроніки, отримала лист із розясненнями, що митне оформлення продукції, яка не підлягає обовязковій сертифікації, з 1 січня 2012 року здійснюється без сертифіката відповідності. Передумови: На даний час Україна перебуває у процесі переходу від застарілої моделі обовязкової сертифікації продукції до моделі декларування відповідності продукції вимогам технічних регламентів. Поступово перелік продукції, що підлягає обовязковій сертифікації, скорочується та необхідність отримання сертифікатів відповідності для неї скасовується. Наприклад, відповідно до Наказу Міністерства економічного розвитку та торгівлі України «Про затвердження Змін до Переліку продукції, що підлягає обовязковій сертифікації в Україні» № 162 від 25 жовтня 2011 року, з переліку продукції, що підлягає обовязковій сертифікації було виключено, серед іншого, побутову електротехніку, радіоелектроніку, засоби обчислювальної техніки та інше. Незважаючи на такі зміни законодавства, члени Комітету побутової електротехніки Асоціації свідчили про випадки, коли для митного оформлення зазначеної вище продукції (тобто тієї, яка більше не підлягала обовязковій сертифікації), вимагалися сертифікати відповідності. Така ситуація спричиняла проблеми та могла призвести до повного блокування постачання відповідної електроніки у майбутньому. В результаті звернення Асоціації до Державної митної служби України було отримано офіційне розяснення державного органу, яке остаточно вирішує дане проблемне питання. Ми раді розділити з нашими компаніями-членами цей успіх.

Нещодавно Європейська Бізнес Асоціація у відповідь на звернення до Державної митної служби України щодо проблем компаній-членів Комітету побутової електротехніки із митним оформленням деякої побутової електроніки, отримала лист із роз’ясненнями, що митне оформлення продукції, яка не підлягає обов’язковій сертифікації, з 1 січня 2012 року здійснюється без сертифіката відповідності.

Передумови: На даний час Україна перебуває у процесі переходу від застарілої моделі обов’язкової сертифікації продукції до моделі декларування відповідності продукції вимогам технічних регламентів. Поступово перелік продукції, що підлягає обов’язковій сертифікації, скорочується та необхідність отримання сертифікатів відповідності для неї скасовується.

Наприклад, відповідно до Наказу Міністерства економічного розвитку та торгівлі України «Про затвердження Змін до Переліку продукції, що підлягає обов’язковій сертифікації в Україні» № 162 від 25 жовтня 2011 року, з переліку продукції, що підлягає обов’язковій сертифікації було виключено, серед іншого, побутову електротехніку, радіоелектроніку, засоби обчислювальної техніки та інше. Незважаючи на такі зміни законодавства, члени Комітету побутової електротехніки Асоціації свідчили про випадки, коли для митного оформлення зазначеної вище продукції (тобто тієї, яка більше не підлягала обов’язковій сертифікації), вимагалися сертифікати відповідності. Така ситуація спричиняла проблеми та могла призвести до повного блокування постачання відповідної електроніки у майбутньому.

В результаті звернення Асоціації до Державної митної служби України було отримано офіційне роз’яснення державного органу, яке остаточно вирішує дане проблемне питання. Ми раді розділити з нашими компаніями-членами цей успіх.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: