fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Регуляторні питання

27/ 07/ 2022
  Уряд відтермінував дату набрання чинності Технічного регламенту на косметичну продукцію Європейська Бізнес Асоціація завжди підтримувала необхідність гармонізації сфери технічного регулювання в Україні у відповідності до Директив Європейського Союзу, в тому числі й необхідність прийняття Технічного регламенту на косметичну продукцію (ТР на косметичну продукцію), який мав набрати чинності 3 серпня 2022 року. У той же час для повноцінного запуску ТР на косметичну продукцію органи державної влади мали прийняти порядок нотифікації (надання) інформації про косметичну продукцію, запустити портал для реєстру косметичних засобів, прийняти ряд методичних рекомендацій, розроблених на основі європейських гайдів щодо застосування аналогічного регламенту, тощо. На жаль, вищезгадані документи не були своєчасно прийняті, а відповідний портал не встигли запустити. Відтак у компаній-членів Асоціації були серйозні перестороги стосовно практичної можливості набрання чинності вимогами ТР на косметичну продукцію вже у серпні. Саме тому, з метою уникнення потенційно складного становища на ринку косметичної продукції з 3 серпня, Асоціація звернулась до Міністерства охорони здоров’я України з проханням ініціювати відтермінування набрання чинності ТР на косметичну продукцію. Тож Асоціація дякує Уряду за прийняття Постанови 833 від 26 липня, яка на 2 роки відтермінувала набрання чинності ТР на косметичну продукцію та ввела додатковий 2-річний перехідний період з моменту набрання чинності, протягом якого косметичну продукцію можна буде вводити в обіг як за старими, так і за новими процедурами. Такий перехідний період, на думку бізнесу, дозволить протестувати роботу ТР на косметичну продукцію та дозволити всім стейкхолдерам легше адаптуватись до нових вимог. Якщо вам потрібна додаткова інформація, звертайтесь до [email protected], Керівника Департаменту комітетів Асоціації.

Уряд відтермінував дату набрання чинності Технічного регламенту на косметичну продукцію

Європейська Бізнес Асоціація завжди підтримувала необхідність гармонізації сфери технічного регулювання в Україні у відповідності до Директив Європейського Союзу, в тому числі й необхідність прийняття Технічного регламенту на косметичну продукцію (ТР на косметичну продукцію), який мав набрати чинності 3 серпня 2022 року.

У той же час для повноцінного запуску ТР на косметичну продукцію органи державної влади мали прийняти порядок нотифікації (надання) інформації про косметичну продукцію, запустити портал для реєстру косметичних засобів, прийняти ряд методичних рекомендацій, розроблених на основі європейських гайдів щодо застосування аналогічного регламенту, тощо. На жаль, вищезгадані документи не були своєчасно прийняті, а відповідний портал не встигли запустити. Відтак у компаній-членів Асоціації були серйозні перестороги стосовно практичної можливості набрання чинності вимогами ТР на косметичну продукцію вже у серпні.

Саме тому, з метою уникнення потенційно складного становища на ринку косметичної продукції з 3 серпня, Асоціація звернулась до Міністерства охорони здоров’я України з проханням ініціювати відтермінування набрання чинності ТР на косметичну продукцію.

Тож Асоціація дякує Уряду за прийняття Постанови 833 від 26 липня, яка на 2 роки відтермінувала набрання чинності ТР на косметичну продукцію та ввела додатковий 2-річний перехідний період з моменту набрання чинності, протягом якого косметичну продукцію можна буде вводити в обіг як за старими, так і за новими процедурами. Такий перехідний період, на думку бізнесу, дозволить протестувати роботу ТР на косметичну продукцію та дозволити всім стейкхолдерам легше адаптуватись до нових вимог.

Якщо вам потрібна додаткова інформація, звертайтесь до [email protected], Керівника Департаменту комітетів Асоціації.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: