fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

IT

14/ 12/ 2021
  14 грудня Парламент проголосував 285 голосами «за» законопроєкт №5376 – тобто податкові ставки та умови в «Дія Сіті», спецрежимі для ІТ-індустрії. ІТ-спільнота Європейської Бізнес Асоціації вітає прийняття цього документу, який має стати новим імпульсом для подальшого розвитку ІТ-індустрії в України. Чому це важливо? Даним проєктом запроваджуються доволі привабливі податкові ставки для бізнесу, який працює у сфері інформаційних технологій, зокрема: Можливість для бізнесу обирати одну з опцій оподаткування: податок на прибуток зі ставкою 18% або – податок на виведений капітал (ПнВК) у розмірі 9%; Податкові ставки для фахівців компаній (гіг-контракти): ПДФО – 5%, ЄСВ – 22% з мінімальної заробітної плати, військовий збір – 1,5%; Зазначені податкові умови зафіксовані на 25 років. Також законопроєктом передбачений перехідний період для взаємодії з фізичними особами-підприємцями: до 2024 року немає жодних обмежень, починаючи з 2024 – витрати резидентів «Дія Сіті» на взаємодію із ФОП не повинні перебільшувати 50%, а вже з 2025 року – не більше 20%. Крім цього, компаніям, які залишаться на моделі сплати податок на прибуток, а не ПнВК та чий річний оборот не перевищує 40 млн грн – зможуть працювати із ФОП без будь-яких обмежень, будучи резидентами «Дія Сіті». ІТ Комітет Асоціації вдячний авторам законопроєкту за плідну та конструктивну співпрацю протягом двох останніх років над текстом та умовами ініціативи. Дякуючи цьому, індустрія отримала доволі привабливі умови які, врешті-решт, на наші сподівання, зможуть стимулювати розвиток українського ІТ вже у найближчому майбутньому. Наразі законопроєкт очікує підписання зі сторони Президента.

14 грудня Парламент проголосував 285 голосами «за» законопроєкт №5376 – тобто податкові ставки та умови в «Дія Сіті», спецрежимі для ІТ-індустрії. ІТ-спільнота Європейської Бізнес Асоціації вітає прийняття цього документу, який має стати новим імпульсом для подальшого розвитку ІТ-індустрії в України.

Чому це важливо? Даним проєктом запроваджуються доволі привабливі податкові ставки для бізнесу, який працює у сфері інформаційних технологій, зокрема:

  • Можливість для бізнесу обирати одну з опцій оподаткування: податок на прибуток зі ставкою 18% або – податок на виведений капітал (ПнВК) у розмірі 9%;
  • Податкові ставки для фахівців компаній (гіг-контракти): ПДФО – 5%, ЄСВ – 22% з мінімальної заробітної плати, військовий збір – 1,5%;
  • Зазначені податкові умови зафіксовані на 25 років.

Також законопроєктом передбачений перехідний період для взаємодії з фізичними особами-підприємцями: до 2024 року немає жодних обмежень, починаючи з 2024 – витрати резидентів «Дія Сіті» на взаємодію із ФОП не повинні перебільшувати 50%, а вже з 2025 року – не більше 20%.

Крім цього, компаніям, які залишаться на моделі сплати податок на прибуток, а не ПнВК та чий річний оборот не перевищує 40 млн грн – зможуть працювати із ФОП без будь-яких обмежень, будучи резидентами «Дія Сіті».

ІТ Комітет Асоціації вдячний авторам законопроєкту за плідну та конструктивну співпрацю протягом двох останніх років над текстом та умовами ініціативи. Дякуючи цьому, індустрія отримала доволі привабливі умови які, врешті-решт, на наші сподівання, зможуть стимулювати розвиток українського ІТ вже у найближчому майбутньому.

Наразі законопроєкт очікує підписання зі сторони Президента.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: