fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Побутова електротехніка

01/ 07/ 2021
  Відтепер бізнес зможете видавати покупцям гарантійні талони в електронному вигляді Асоціація неодноразово звертала увагу представників органів державної влади на необхідність осучаснення законодавства та надання можливості бізнесу переносити комунікації зі споживачами на онлайн-платформи та цифровізувати процедуру видачі гарантійних талонів. Можливість видавати та зберігати гарантійні талони та іншу документацію щодо продукту, до прикладу інструкцію про використання, в електронному вигляді дозволить не лише осучаснити процес комунікації бізнесу зі споживачами, а й зробить його швидшим та більш зручним. Відтак, Асоціація цілковито підтримувала необхідність прийняття проєкту Закону 4185, яким пропонувалися такі нововведення. У той же час, до запропонованого тексту законопроєкту №4185 Асоціація надала декілька коментарів задля гармонізації його норм з реальними бізнес-процесами. Так, зокрема, бізнес-спільнотою було запропоновано (1) передбачити можливість надання електронних документів на зовнішніх носіях або на внутрішній пам’яті приладу; (2) розширити перелік підприємств на офіційних сайтах яких може надаватися доступ до гарантійного талону та інструкції для споживача, тощо. Оскільки, законопроєкт був прийнятий одразу в першому читанні та в цілому, ми сподіваємося, що зазначені пропозиції можна буде врахувати в рамках підзаконних актів, а тому числі в оновленій версії наказу Мінекономіки щодо порядку здійснення гарантійного ремонту побутової техніки та електроніки. Відтак, Асоціація вдячна народним депутатам України та іншим залученим державним органам за розроблення та прийняття Проєкту Закону №4185 та сподіваємось на подальшу конструктивну співпрацю, спрямовану на вдосконалення відповідних підзаконних актів та покращення бізнес середовища в Україні. Якщо вам потрібна додаткова інформація, звертайтесь до [email protected], Керівника напрямків побутова електротехніка, регуляторний Асоціації.

Відтепер бізнес зможете видавати покупцям гарантійні талони в електронному вигляді

Асоціація неодноразово звертала увагу представників органів державної влади на необхідність осучаснення законодавства та надання можливості бізнесу переносити комунікації зі споживачами на онлайн-платформи та цифровізувати процедуру видачі гарантійних талонів. Можливість видавати та зберігати гарантійні талони та іншу документацію щодо продукту, до прикладу інструкцію про використання, в електронному вигляді дозволить не лише осучаснити процес комунікації бізнесу зі споживачами, а й зробить його швидшим та більш зручним. Відтак, Асоціація цілковито підтримувала необхідність прийняття проєкту Закону 4185, яким пропонувалися такі нововведення.

У той же час, до запропонованого тексту законопроєкту №4185 Асоціація надала декілька коментарів задля гармонізації його норм з реальними бізнес-процесами. Так, зокрема, бізнес-спільнотою було запропоновано (1) передбачити можливість надання електронних документів на зовнішніх носіях або на внутрішній пам’яті приладу; (2) розширити перелік підприємств на офіційних сайтах яких може надаватися доступ до гарантійного талону та інструкції для споживача, тощо. Оскільки, законопроєкт був прийнятий одразу в першому читанні та в цілому, ми сподіваємося, що зазначені пропозиції можна буде врахувати в рамках підзаконних актів, а тому числі в оновленій версії наказу Мінекономіки щодо порядку здійснення гарантійного ремонту побутової техніки та електроніки.

Відтак, Асоціація вдячна народним депутатам України та іншим залученим державним органам за розроблення та прийняття Проєкту Закону №4185 та сподіваємось на подальшу конструктивну співпрацю, спрямовану на вдосконалення відповідних підзаконних актів та покращення бізнес середовища в Україні.

Якщо вам потрібна додаткова інформація, звертайтесь до [email protected], Керівника напрямків побутова електротехніка, регуляторний Асоціації.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: