fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Зернові та олійні культури

22/ 03/ 2021
  Нові міжнародні підходи до здійснення фітосанітарних процедур прийнято 22 березня Мінекономіки прийняло наказ №343, яким затверджено Методи інспектування, огляду, у тому числі відбору зразків і проведення фітосанітарної експертизи для таких об’єктів регулювання, як продукти рослинного походження, насіння і живі рослини. Експерти Комітету зернових та олійних культур Асоціації були залучені до розробки цього документу та разом із фахівцями Мінекономіки та Держпродспоживслужби напрацювали нові підходи до здійснення фітосанітарних процедур, які ґрунтуються на європейських та міжнародних стандартах. Так, документ визначає: методи інспектування, огляду, у тому числі відбору зразків, в залежності від об’єкту регулювання, способу його транспортування та зберігання; процедури відбору виїмок від об’єктів регулювання в залежності від застосовуваного методу огляду, у тому числі відбору зразків; способи формування об’єднаних і середніх проб об’єктів регулювання, їх розмірів; розміри зразків об’єктів регулювання для проведення фітосанітарної експертизи; методи проведення фітосанітарної експертизи та механізмів їх застосування. Довідково: наказ набирає чинності з дати його офіційного опублікування. Текст наказу за посиланням - cutt.ly/0xlypOl.

Нові міжнародні підходи до здійснення фітосанітарних процедур прийнято

22 березня Мінекономіки прийняло наказ №343, яким затверджено Методи інспектування, огляду, у тому числі відбору зразків і проведення фітосанітарної експертизи для таких об’єктів регулювання, як продукти рослинного походження, насіння і живі рослини.

Експерти Комітету зернових та олійних культур Асоціації були залучені до розробки цього документу та разом із фахівцями Мінекономіки та Держпродспоживслужби напрацювали нові підходи до здійснення фітосанітарних процедур, які ґрунтуються на європейських та міжнародних стандартах.

Так, документ визначає:

  • методи інспектування, огляду, у тому числі відбору зразків, в залежності від об’єкту регулювання, способу його транспортування та зберігання;
  • процедури відбору виїмок від об’єктів регулювання в залежності від застосовуваного методу огляду, у тому числі відбору зразків;
  • способи формування об’єднаних і середніх проб об’єктів регулювання, їх розмірів;
  • розміри зразків об’єктів регулювання для проведення фітосанітарної експертизи;
  • методи проведення фітосанітарної експертизи та механізмів їх застосування.

Довідково: наказ набирає чинності з дати його офіційного опублікування. Текст наказу за посиланням – cutt.ly/0xlypOl.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: