fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Митні питання, Побутова електротехніка

12/ 02/ 2021
  Європейська Бізнес Асоціація вітає публікацію та прийняття Наказу Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів №55 від 29 січня 2021 року, яким було розблоковано процедуру видачі ліцензій для імпорту\експорту фторованих парникових газів та товарів, що їх містять. Наприкінці минулого року була прийнята постанова Уряду про перелік товарів, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню на 2021 рік №1329, яка передбачала, що фторовані парникові гази є контрольованими речовинами, відтак для ввезення\вивезення цих газів або товарів, що їх містять, з 1 січня 2021 року, необхідно отримати відповідну ліцензію в Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства (Мінекономіки). Згідно з Постановою №1329, Мінекономіки має видавати такі ліцензії після подання заявки суб’єктом господарювання та отримання погодження на видачу такої ліцензії з боку Міндовкілля. У той же час, у Міндовкілля не було можливості видавати такі погодження через відсутність встановленої законодавством форми та процедури видачі погоджень, що призвело до призупинення всіх експортно-імпортних операцій з фторованими парниковими газами або товарами, що їх містять, до прикладу, кондиціонерів, теплових насосів тощо.   Асоціація провела зустріч з представниками державних органів та направила ряд офіційних листів до відповідних органів влади з проханням якомога швидше прийняти необхідні законодавчі зміни та погодити форму та процедуру видачі таких погоджень.  Бізнес-спільнота вдячна всім залученим органам державної влади за прискорений процес погодження, прийняття та реєстрації Наказу Міндовкілля №55, який затвердив форму та порядок видачі необхідних погоджень та сподівається на якнайшвидшу видачу необхідних ліцензій всім зацікавленим компаніям. Задля отримання додаткової інформації, звертайтесь до [email protected], Менеджера Комітету побутової електротехніки Асоціації.    

Європейська Бізнес Асоціація вітає публікацію та прийняття Наказу Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів №55 від 29 січня 2021 року, яким було розблоковано процедуру видачі ліцензій для імпорту\експорту фторованих парникових газів та товарів, що їх містять.

Наприкінці минулого року була прийнята постанова Уряду про перелік товарів, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню на 2021 рік №1329, яка передбачала, що фторовані парникові гази є контрольованими речовинами, відтак для ввезення\вивезення цих газів або товарів, що їх містять, з 1 січня 2021 року, необхідно отримати відповідну ліцензію в Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства (Мінекономіки). Згідно з Постановою №1329, Мінекономіки має видавати такі ліцензії після подання заявки суб’єктом господарювання та отримання погодження на видачу такої ліцензії з боку Міндовкілля.

У той же час, у Міндовкілля не було можливості видавати такі погодження через відсутність встановленої законодавством форми та процедури видачі погоджень, що призвело до призупинення всіх експортно-імпортних операцій з фторованими парниковими газами або товарами, що їх містять, до прикладу, кондиціонерів, теплових насосів тощо.  

Асоціація провела зустріч з представниками державних органів та направила ряд офіційних листів до відповідних органів влади з проханням якомога швидше прийняти необхідні законодавчі зміни та погодити форму та процедуру видачі таких погоджень. 

Бізнес-спільнота вдячна всім залученим органам державної влади за прискорений процес погодження, прийняття та реєстрації Наказу Міндовкілля №55, який затвердив форму та порядок видачі необхідних погоджень та сподівається на якнайшвидшу видачу необхідних ліцензій всім зацікавленим компаніям.

Задля отримання додаткової інформації, звертайтесь до [email protected], Менеджера Комітету побутової електротехніки Асоціації.

 

 

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: