fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Побутова електротехніка

27/ 01/ 2021
  Демонстраційне обладнання не має відповідати вимогам технічних регламентів Асоціація отримала офіційні роз’яснення від Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України щодо демонстрації обладнання, яке не відповідає вимогам прийнятих в Україні технічних регламентів. У компаній-членів Асоціації виник ряд запитань щодо особливостей застосування технічних регламентів до так званого демонстраційного обладнання, яке може використовуватись під час ярмарок, виставок чи подібних заходів без введення такого обладнання в обіг та відповідно без приведення його у відповідність до вимог прийнятих в Україні технічних регламентів, як-то, наприклад, оформлення декларацій відповідності нанесення маркування, тощо. Міністерство підтвердило правильність нашого розуміння, що якщо під час виставки або ярмарки не відбувається постачання такого обладнання для розповсюдження або використання в Україні, відповідно, таке обладнання не вважатиметься введеним в обіг і не має відповідати вимогам технічних регламентів. Крім цього, Міністерство надало додаткове роз’яснення щодо особливостей використання демонстраційного обладнання як зразка для торгівельних переговорів, а також використання для демонстраційного експерименту та розробки. Ми вдячні Міністерству за ґрунтовні відповіді та сподіваємось на подальшу конструктивну співпрацю щодо гармонізації вимог у сфері технічного регулювання у відповідності до Директив ЄС. Якщо вам потрібна додаткова інформація, звертайтесь до [email protected], Менеджера Комітету побутової електротехніки Асоціації.    

Демонстраційне обладнання не має відповідати вимогам технічних регламентів

Асоціація отримала офіційні роз’яснення від Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України щодо демонстрації обладнання, яке не відповідає вимогам прийнятих в Україні технічних регламентів.

У компаній-членів Асоціації виник ряд запитань щодо особливостей застосування технічних регламентів до так званого демонстраційного обладнання, яке може використовуватись під час ярмарок, виставок чи подібних заходів без введення такого обладнання в обіг та відповідно без приведення його у відповідність до вимог прийнятих в Україні технічних регламентів, як-то, наприклад, оформлення декларацій відповідності нанесення маркування, тощо.

Міністерство підтвердило правильність нашого розуміння, що якщо під час виставки або ярмарки не відбувається постачання такого обладнання для розповсюдження або використання в Україні, відповідно, таке обладнання не вважатиметься введеним в обіг і не має відповідати вимогам технічних регламентів.

Крім цього, Міністерство надало додаткове роз’яснення щодо особливостей використання демонстраційного обладнання як зразка для торгівельних переговорів, а також використання для демонстраційного експерименту та розробки.

Ми вдячні Міністерству за ґрунтовні відповіді та сподіваємось на подальшу конструктивну співпрацю щодо гармонізації вимог у сфері технічного регулювання у відповідності до Директив ЄС.

Якщо вам потрібна додаткова інформація, звертайтесь до [email protected], Менеджера Комітету побутової електротехніки Асоціації.

 

 

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: