fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Охорона здоров’я

17/ 11/ 2020
  Отримані роз’яснення щодо застосування позначень одиниць вимірювання SI на ліках Європейська Бізнес Асоціація радо повідомляє про офіційну публікацію листа-роз’яснення МОЗ України від 17.11.2020 щодо застосування положень наказу Міністерства економічного розвитку та торгівлі №914 від 04.08.2015, які стосуються СІ маркування лікарських засобів та набувають чинності з 01.01.2021. Як відомо, наявні неузгодженості Наказу МЕРТ №914 з положеннями галузевих нормативних актів у сфері обігу лікарських засобів ставили під загрозу своєчасність і сталість постачання в Україну якісних та безпечних лікарських засобів. Лист-роз’яснення МОЗ України надає визначення порядку дій виробників та імпортерів лікарських засобів, які ввозитимуть в Україну лікарські засоби після 01.01.2021 (час набрання чинності деякими положеннями Наказу МЕРТ №914). Роз’яснення нарешті прояснює правила для суб’єктів ринку щодо ліків, вироблених до набрання чинності новими вимогами, а також деталізує співвідношення положень Наказу МЕРТ №914 із чинним законодавством у сфері обігу лікарських засобів. Асоціація та Комітет з охорони здоров’я Асоціації висловлюють подяку заступнику Міністра охорони здоров’я України Ігорю Іващенку за ефективний діалог з представниками бізнес-спільноти та надання необхідного роз’яснення, що має гарантувати відсутність перешкод і стале забезпечення пацієнтів України якісними, ефективними та безпечними ліками.

Отримані роз’яснення щодо застосування позначень одиниць вимірювання SI на ліках

Європейська Бізнес Асоціація радо повідомляє про офіційну публікацію листа-роз’яснення МОЗ України від 17.11.2020 щодо застосування положень наказу Міністерства економічного розвитку та торгівлі №914 від 04.08.2015, які стосуються СІ маркування лікарських засобів та набувають чинності з 01.01.2021.

Як відомо, наявні неузгодженості Наказу МЕРТ №914 з положеннями галузевих нормативних актів у сфері обігу лікарських засобів ставили під загрозу своєчасність і сталість постачання в Україну якісних та безпечних лікарських засобів.

Лист-роз’яснення МОЗ України надає визначення порядку дій виробників та імпортерів лікарських засобів, які ввозитимуть в Україну лікарські засоби після 01.01.2021 (час набрання чинності деякими положеннями Наказу МЕРТ №914). Роз’яснення нарешті прояснює правила для суб’єктів ринку щодо ліків, вироблених до набрання чинності новими вимогами, а також деталізує співвідношення положень Наказу МЕРТ №914 із чинним законодавством у сфері обігу лікарських засобів.

Асоціація та Комітет з охорони здоров’я Асоціації висловлюють подяку заступнику Міністра охорони здоров’я України Ігорю Іващенку за ефективний діалог з представниками бізнес-спільноти та надання необхідного роз’яснення, що має гарантувати відсутність перешкод і стале забезпечення пацієнтів України якісними, ефективними та безпечними ліками.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: