fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Побутова електротехніка

26/ 03/ 2024
  Зареєстровано проєкт Закону, який дозволяє використовувати базу даних EPREL в Україні Європейська Бізнес Асоціація вітає реєстрацію проєкту Закону №10393 «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання повноважень центральних органів виконавчої влади у сфері забезпечення енергетичної ефективності», який серед іншого вносить зміни до Закону  «Про енергетичну ефективність» №1818-IX, зокрема дозволяє використовувати базу даних енергоспоживчих продуктів ЄС (База EPREL) в Україні. Компанії члени Комітету побутової електротехніки Асоціації неодноразово наголошували на необхідності таких законодавчих змін, оскільки використання Бази EPREL відповідає курсу України на інтеграцію до ЄС та рекомендаціям Секретаріату Енергетичного Співтовариства. Хотіли б зазначити, що на думку експертів Комітету Асоціації такий підхід має ряд суттєвих переваг, зокрема (1) відповідає євроінтеграційним прагненням України та сприяє наближенню до єдиного ринку ЄС; (2) дозволить заощадити суттєві ресурси представників державних органів та бізнесу на створення та ведення окремої Бази даних енергоспоживчої продукції, робота якої втратить свою актуальність після вступу України до ЄС; (3) дозволить більш ефективно здійснювати контроль за відповідністю обладнання, що постачається в Україну, вимогам прийнятих в Україні технічних регламентів з екодизайну та енергетичного маркування. Також, варто наголосити, що в Україні вже прийняті ряд нових технічних регламентів з енергетичного маркування, які зобов’язують виробників додавати до певних типів обладнання енергетичні етикетки, які обов’язково містять QR-код, що веде до бази даних енергоспоживчих продуктів, яку згідно з чинними вимогами Закону №1818-IX мали створити в Україні. Відтак, для виробників та імпортерів обладнання критично важливим є те, щоб Проєкт Закону №10393, який дозволяє використовувати Базу EPREL в Україні набрав чинності раніше ніж нові технічні регламенти з енергетичного маркування. Тож, Асоціація закликає представників Верховної Ради України сприяти якомога швидшому прийняттю Проєкту Закону №10393. Якщо вам потрібна додаткова інформація, звертайтесь до [email protected], Керівника департаменту комітетів Асоціації.

Зареєстровано проєкт Закону, який дозволяє використовувати базу даних EPREL в Україні

Європейська Бізнес Асоціація вітає реєстрацію проєкту Закону №10393 «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання повноважень центральних органів виконавчої влади у сфері забезпечення енергетичної ефективності», який серед іншого вносить зміни до Закону  «Про енергетичну ефективність» №1818-IX, зокрема дозволяє використовувати базу даних енергоспоживчих продуктів ЄС (База EPREL) в Україні.

Компанії члени Комітету побутової електротехніки Асоціації неодноразово наголошували на необхідності таких законодавчих змін, оскільки використання Бази EPREL відповідає курсу України на інтеграцію до ЄС та рекомендаціям Секретаріату Енергетичного Співтовариства. Хотіли б зазначити, що на думку експертів Комітету Асоціації такий підхід має ряд суттєвих переваг, зокрема (1) відповідає євроінтеграційним прагненням України та сприяє наближенню до єдиного ринку ЄС; (2) дозволить заощадити суттєві ресурси представників державних органів та бізнесу на створення та ведення окремої Бази даних енергоспоживчої продукції, робота якої втратить свою актуальність після вступу України до ЄС; (3) дозволить більш ефективно здійснювати контроль за відповідністю обладнання, що постачається в Україну, вимогам прийнятих в Україні технічних регламентів з екодизайну та енергетичного маркування.

Також, варто наголосити, що в Україні вже прийняті ряд нових технічних регламентів з енергетичного маркування, які зобов’язують виробників додавати до певних типів обладнання енергетичні етикетки, які обов’язково містять QR-код, що веде до бази даних енергоспоживчих продуктів, яку згідно з чинними вимогами Закону №1818-IX мали створити в Україні. Відтак, для виробників та імпортерів обладнання критично важливим є те, щоб Проєкт Закону №10393, який дозволяє використовувати Базу EPREL в Україні набрав чинності раніше ніж нові технічні регламенти з енергетичного маркування.

Тож, Асоціація закликає представників Верховної Ради України сприяти якомога швидшому прийняттю Проєкту Закону №10393.

Якщо вам потрібна додаткова інформація, звертайтесь до [email protected], Керівника департаменту комітетів Асоціації.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: