fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Охорона здоров’я

17/ 11/ 2016
  14 листопада 2016 року Європейська Бізнес Асоціація отримала підтвердження від Держлікслужби України про те, що проект Порядку ведення Реєстру осіб, відповідальних за введення медичних виробів в обіг, вже направлено на погодження до Міністерство охорони здоровя України. Наталія Сергієнко, Виконавчий директор Комітету з охорони здоровя Асоціації висловила сподівання, що необхідний для ринку медичних виробів підзаконний акт з’явиться щонайшвидше: Тепер ми маємо офіційне підтвердження, що це питання нарешті зрушене з місця: Держлікслужбою України, разом із експертами Асоціації, був розроблений і опрацьований початковий варіант Порядку ведення Реєстру осіб, нині проект вже направлений до МОЗ, тож сподіваємось, що цей нормативно-правовий акт скоро буде розміщений для громадського обговорення, а згодом – прийнятий. Як загальновідомо субєктам ринку медичних виробів, перехідний період, впродовж якого ця продукція може ввозитись та бути в обігу за наявності свідоцтва про реєстрацію, триватиме до 1 липня 2017 року. Починаючи з цієї дати продукція імпортуватиметься і вводитиметься в обіг вже лише за наявності декларації або свідоцтва про відповідність Технічним регламентам з медичних виробів. Відтак, аби ринковий нагляд за продукцією працював ефективно – має бути створений і регулярно оновлюватись Реєстр осіб, відповідальних за введення в обіг в Україні медичних виробів.

14 листопада 2016 року Європейська Бізнес Асоціація отримала підтвердження від Держлікслужби України про те, що проект Порядку ведення Реєстру осіб, відповідальних за введення медичних виробів в обіг, вже направлено на погодження до Міністерство охорони здоров’я України.

Наталія Сергієнко, Виконавчий директор Комітету з охорони здоров’я Асоціації висловила сподівання, що необхідний для ринку медичних виробів підзаконний акт з’явиться щонайшвидше:

“Тепер ми маємо офіційне підтвердження, що це питання нарешті зрушене з місця: Держлікслужбою України, разом із експертами Асоціації, був розроблений і опрацьований початковий варіант Порядку ведення Реєстру осіб, нині проект вже направлений до МОЗ, тож сподіваємось, що цей нормативно-правовий акт скоро буде розміщений для громадського обговорення, а згодом – прийнятий.

Як загальновідомо суб’єктам ринку медичних виробів, “перехідний період”, впродовж якого ця продукція може ввозитись та бути в обігу за наявності свідоцтва про реєстрацію, триватиме до 1 липня 2017 року.

Починаючи з цієї дати продукція імпортуватиметься і вводитиметься в обіг вже лише за наявності декларації або свідоцтва про відповідність Технічним регламентам з медичних виробів. Відтак, аби ринковий нагляд за продукцією працював ефективно – має бути створений і регулярно оновлюватись Реєстр осіб, відповідальних за введення в обіг в Україні медичних виробів”.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: