fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Побутова електротехніка

11/ 09/ 2014
  Внесення змін до Постанови Кабінету Міністрів України Про затвердження технічних регламентів щодо енергетичного маркування Завдяки зусиллям Комітету побутової електротехніки Європейської Бізнес Асоціації (надалі – Комітет і Асоціація відповідно) Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України (надалі – Держенергоефективності України) розробило проект Постанови Кабінету Міністрів України (надалі – КМУ) «Про внесення змін до Постанови КМУ «Про затвердження технічних регламентів щодо енергетичного маркування» №702 від 7 серпня 2013 року»(надалі – Проект Постанови) у відповідності до пропозицій Асоціації, які неодноразово озвучувались та опублікувало зазначений Проект Постанови на офіційному сайті для громадського обговорення. Передумови: Постанова КМУ «Про затвердження технічних регламентів щодо енергетичного маркування» №702 від 7 серпня 2013 року (надалі – Постанова КМУ №702) була розроблена на основі Директиви Європейського Парламенту та Ради №2010/30/ЄС від 19 травня 2010 року, Делегованого регламенту Комісії (ЄС) №1060/2010 від 28 вересня 2010 року, Делегованого регламенту Комісії (ЄС) №1061/2010 від 28 вересня 2010 року та запровадила регуляторну базу шляхом затвердження відповідних технічних регламентів для застосування енергетичного маркування стосовно енергоспоживчих продуктів, побутових електричних холодильників та побутових пральних машин. У той же час, Постанова КМУ №702 потребувала суттєвого доопрацювання та внесення змін з метою більш повного приведення її у відповідність до Європейських Директив. Таким чином, Комітет активно відстоював ідею необхідності внесення змін до Постанови КМУ №702 та надавав ряд пропозицій як в офіційних позиціях Асоціації, так і під час зустрічей, зокрема, щодо перекладу всієї технічної документації на українську мову, більш чіткого розподілу обов’язків між виробниками та постачальниками, сфери дії технічних регламентів та деяких інших важливих питань. У результаті, Держенергоефективності України розробило Проект Постанови, врахувавши вищезазначені пропозиції Комітету, та опублікувало його на офіційному веб-сайті для громадського обговорення. Асоціація вітає Проект Постанови та розглядає його як важливий крок на шляху до гармонізації технічного регулювання в Україні з законодавством Європейського Союзу. Ми висловлюємо вдячність Держенергоефективності України за ефективну та конструктивну співпрацю у вирішенні цього важливого питання та сподіваємось, що КМУ погодить та затвердить відповідний Проект Постанови найближчим часом. Окрім цього, ми дякуємо всім членам Асоціації, хто долучився та підтримував наші зусилля, спрямовані на вирішення цієї ситуації, та будемо тримати Вас у курсі подальшого розвитку подій!



Внесення змін до Постанови Кабінету Міністрів України “Про затвердження технічних регламентів щодо енергетичного маркування”


Завдяки зусиллям Комітету побутової електротехніки Європейської Бізнес Асоціації (надалі – Комітет і Асоціація відповідно) Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України (надалі – Держенергоефективності України) розробило проект Постанови Кабінету Міністрів України (надалі – КМУ) «Про внесення змін до Постанови КМУ «Про затвердження технічних регламентів щодо енергетичного маркування» №702 від 7 серпня 2013 року»(надалі – Проект Постанови) у відповідності до пропозицій Асоціації, які неодноразово озвучувались та опублікувало зазначений Проект Постанови на офіційному сайті для громадського обговорення.


Передумови: Постанова КМУ «Про затвердження технічних регламентів щодо енергетичного маркування» №702 від 7 серпня 2013 року (надалі – Постанова КМУ №702) була розроблена на основі Директиви Європейського Парламенту та Ради №2010/30/ЄС від 19 травня 2010 року, Делегованого регламенту Комісії (ЄС) №1060/2010 від 28 вересня 2010 року, Делегованого регламенту Комісії (ЄС) №1061/2010 від 28 вересня 2010 року та запровадила регуляторну базу шляхом затвердження відповідних технічних регламентів для застосування енергетичного маркування стосовно енергоспоживчих продуктів, побутових електричних холодильників та побутових пральних машин. У той же час, Постанова КМУ №702 потребувала суттєвого доопрацювання та внесення змін з метою більш повного приведення її у відповідність до Європейських Директив. Таким чином, Комітет активно відстоював ідею необхідності внесення змін до Постанови КМУ №702 та надавав ряд пропозицій як в офіційних позиціях Асоціації, так і під час зустрічей, зокрема, щодо перекладу всієї технічної документації на українську мову, більш чіткого розподілу обов’язків між виробниками та постачальниками, сфери дії технічних регламентів та деяких інших важливих питань.


У результаті, Держенергоефективності України розробило Проект Постанови, врахувавши вищезазначені пропозиції Комітету, та опублікувало його на офіційному веб-сайті для громадського обговорення. Асоціація вітає Проект Постанови та розглядає його як важливий крок на шляху до гармонізації технічного регулювання в Україні з законодавством Європейського Союзу.


Ми висловлюємо вдячність Держенергоефективності України за ефективну та конструктивну співпрацю у вирішенні цього важливого питання та сподіваємось, що КМУ погодить та затвердить відповідний Проект Постанови найближчим часом.


Окрім цього, ми дякуємо всім членам Асоціації, хто долучився та підтримував наші зусилля, спрямовані на вирішення цієї ситуації, та будемо тримати Вас у курсі подальшого розвитку подій!

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: