fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Агрохімія

20/ 10/ 2011
  Починаючи з грудня 2010 р., Агрохімічний комітет Європейської Бізнес Асоціації обговорював з Міністерством екології та природних ресурсів України можливі шляхи запровадження системи управління порожньою тарою в агрохімічному секторі. В травні 2011 р., для виконання домовленостей, досягнутих між Міністерством екології та природних ресурсів України, Національним центром поводження з небезпечними відходами та Агрохімічним комітетом Європейської Бізнес Асоціації, було створено одинадцять приймальних пунктів зі збору використаної тари з-під засобів захисту рослин у пяти областях України. Це перший крок на шляху до створення високоякісної системи управління порожньою тарою з-під засобів захисту рослин в Україні. Історія питання: Сьогодні провідні міжнародні агрохімічні компанії, які працюють на українському ринку засобів захисту рослин, визнають, що порожня тара з-під пестицидів - це небезпека для навколишнього середовища, для країни і для майбутніх поколінь. Тому, вони готові надавати підтримку в розробці та впровадженні належної системи збору та утилізації використаної тари з-під пестицидів і агрохімікатів. Агрохімічний комітет ЄБА вже доклав та продовжує докладати всіх зусиль аби застерегти аграріїв, фермерів, приватні господарства та населення від наступного: через те, що хімічні речовини, які входять до складу пестицидів та агрохімікатів, можуть бути небезпечними для здоровя людини та осідають на стінках порожньої тари з-під ЗЗР, необхідно вдаватися до потрійного промивання порожньої тари. Тричі промита тара становитиме мінімальний ризик для здоровя людини та довкілля. Проте в жодному разі не варто застосовувати порожню тару з-під засобів захисту рослин в побутових цілях! Також Агрохімічний комітет ЄБА рекомендує повідомляти компанії-виробники про місцезнаходження, тип, кількість порожньої тари та адресу, за якою її зможе забрати спеціально уповноважений орган з метою утилізації. З огляду на вищевикладене, в грудні 2010 р., Агрохімічний комітет ЄБА розпочав діалог з Міністерством екології та природних ресурсів України та Національним центром поводження з небезпечними відходами, спрямований на розробку концепції й механізмів впровадження системи управління порожньою тарою в Україні. Створення 11 приймальних пунктів зі збору використаної тари з-під засобів захисту рослин – це лише перший, але дуже важливий крок на шляху втілення комплексної системи управління порожньою тарою в Україні на основі передового досвіду ЄС. Агрохімічний комітет ЄБА сподівається на продовження активного та плідного діалогу з зацікавленими сторонами та винайдення шляхів вирішення цієї проблеми в якнайшвидший та найефективніший спосіб. Маємо честь розділити цей прогрес з компаніями-членами ЄБА та кінцевими споживачами засобів захисту рослин, які довгий час очікували запровадження відповідних механізмів збору цього виду тари в Україні.

Починаючи з грудня 2010 р., Агрохімічний комітет Європейської Бізнес Асоціації обговорював з Міністерством екології та природних ресурсів України можливі шляхи запровадження системи управління порожньою тарою в агрохімічному секторі.

В травні 2011 р., для виконання домовленостей, досягнутих між Міністерством екології та природних ресурсів України, Національним центром поводження з небезпечними відходами та Агрохімічним комітетом Європейської Бізнес Асоціації, було створено одинадцять приймальних пунктів зі збору використаної тари з-під засобів захисту рослин у п’яти областях України. Це перший крок на шляху до створення високоякісної системи управління порожньою тарою з-під засобів захисту рослин в Україні.

Історія питання: Сьогодні провідні міжнародні агрохімічні компанії, які працюють на українському ринку засобів захисту рослин, визнають, що порожня тара з-під пестицидів – це небезпека для навколишнього середовища, для країни і для майбутніх поколінь. Тому, вони готові надавати підтримку в розробці та впровадженні належної системи збору та утилізації використаної тари з-під пестицидів і агрохімікатів.

Агрохімічний комітет ЄБА вже доклав та продовжує докладати всіх зусиль аби застерегти аграріїв, фермерів, приватні господарства та населення від наступного: через те, що хімічні речовини, які входять до складу пестицидів та агрохімікатів, можуть бути небезпечними для здоров’я людини та осідають на стінках порожньої тари з-під ЗЗР, необхідно вдаватися до потрійного промивання порожньої тари. Тричі промита тара становитиме мінімальний ризик для здоров’я людини та довкілля. Проте в жодному разі не варто застосовувати порожню тару з-під засобів захисту рослин в побутових цілях! Також Агрохімічний комітет ЄБА рекомендує повідомляти компанії-виробники про місцезнаходження, тип, кількість порожньої тари та адресу, за якою її зможе забрати спеціально уповноважений орган з метою утилізації.

З огляду на вищевикладене, в грудні 2010 р., Агрохімічний комітет ЄБА розпочав діалог з Міністерством екології та природних ресурсів України та Національним центром поводження з небезпечними відходами, спрямований на розробку концепції й механізмів впровадження системи управління порожньою тарою в Україні. Створення 11 приймальних пунктів зі збору використаної тари з-під засобів захисту рослин – це лише перший, але дуже важливий крок на шляху втілення комплексної системи управління порожньою тарою в Україні на основі передового досвіду ЄС. Агрохімічний комітет ЄБА сподівається на продовження активного та плідного діалогу з зацікавленими сторонами та винайдення шляхів вирішення цієї проблеми в якнайшвидший та найефективніший спосіб.

Маємо честь розділити цей прогрес з компаніями-членами ЄБА та кінцевими споживачами засобів захисту рослин, які довгий час очікували запровадження відповідних механізмів збору цього виду тари в Україні.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: