fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Побутова електротехніка

04/ 02/ 2022
  Порядок гарантійного ремонту або заміни технічно складних побутових товарів буде осучаснено Європейська Бізнес Асоціація вітає публікацію відповідного проєкту постанови Уряду. Асоціація вже давно підтримувала ідею оновлення постанови Уряду 506 щодо порядку гарантійного ремонту з метою приведення останнього у відповідність до сучасних потреб бізнесу та споживачів у сфері гарантійного обслуговування побутової техніки та електроніки. В тому числі ми підтримували ідею цифровізації сфери та передбачення можливостей видачі гарантійних та експлуатаційних документів в електронному вигляді. Першим кроком на шляху до цього стало прийняття влітку минулого року Закону №1603-IX, який уможливив видачу гарантійних талонів в електронному вигляді та активно підтримувався Асоціацією.  У той же час, для того, щоб зазначена норма запрацювала в повноцінному вигляді, необхідно оновити і Порядок гарантійного ремонту, затверджений постановою №506. Адже його чинна редакція потребує суттєвого оновлення відповідно до реальних бізнес-процесів. Так, наприклад, Порядок ремонту не лише не передбачає можливості видачі гарантійних талонів в електронному вигляді, а й не надає визначення поняттям діагностики, сервісного центру, не передбачає можливості відправки товарів для здійснення гарантійного ремонту поштою, передбачає обов’язкове заповнення застарілих форм тощо. Тож, Асоціація звернулася до Міністерства економіки з пропозицією якнайшвидше розробити нову версію Порядку гарантійного ремонту, а експерти Комітету побутової електротехніки провели низку робочих зустрічей з представниками Міністерства щодо напрацювання нового документу. Європейська Бізнес Асоціація вдячна Міністерству економіки за конструктивну співпрацю та публікацію проєкту постанови про Порядок гарантійного ремонту або заміни технічно складних побутових товарів. Якщо вам потрібна додаткова інформація, звертайтесь до [email protected], Керівника напрямків побутова електротехніка, регуляторний Асоціації.

Порядок гарантійного ремонту або заміни технічно складних побутових товарів буде осучаснено

Європейська Бізнес Асоціація вітає публікацію відповідного проєкту постанови Уряду. Асоціація вже давно підтримувала ідею оновлення постанови Уряду 506 щодо порядку гарантійного ремонту з метою приведення останнього у відповідність до сучасних потреб бізнесу та споживачів у сфері гарантійного обслуговування побутової техніки та електроніки. В тому числі ми підтримували ідею цифровізації сфери та передбачення можливостей видачі гарантійних та експлуатаційних документів в електронному вигляді.

Першим кроком на шляху до цього стало прийняття влітку минулого року Закону №1603-IX, який уможливив видачу гарантійних талонів в електронному вигляді та активно підтримувався Асоціацією.  У той же час, для того, щоб зазначена норма запрацювала в повноцінному вигляді, необхідно оновити і Порядок гарантійного ремонту, затверджений постановою №506. Адже його чинна редакція потребує суттєвого оновлення відповідно до реальних бізнес-процесів. Так, наприклад, Порядок ремонту не лише не передбачає можливості видачі гарантійних талонів в електронному вигляді, а й не надає визначення поняттям діагностики, сервісного центру, не передбачає можливості відправки товарів для здійснення гарантійного ремонту поштою, передбачає обов’язкове заповнення застарілих форм тощо.

Тож, Асоціація звернулася до Міністерства економіки з пропозицією якнайшвидше розробити нову версію Порядку гарантійного ремонту, а експерти Комітету побутової електротехніки провели низку робочих зустрічей з представниками Міністерства щодо напрацювання нового документу. Європейська Бізнес Асоціація вдячна Міністерству економіки за конструктивну співпрацю та публікацію проєкту постанови про Порядок гарантійного ремонту або заміни технічно складних побутових товарів.

Якщо вам потрібна додаткова інформація, звертайтесь до [email protected], Керівника напрямків побутова електротехніка, регуляторний Асоціації.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: