fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Охорона здоров’я

05/ 06/ 2018
  Крок вперед у скасуванні 10% надбавки на медичні вироби Європейська Бізнес Асоціація (Асоціація) рада сповістити про важливий крок вперед у вирішенні питання скасування 10% надбавки на медичні вироби, що придбаваються за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів. Скасування надбавки дасть можливість виробникам високоякісного медичного обладнання брати участь у державних закупівлях. За результатами спільної наради під головуванням Першого заступника Міністра економічного розвитку і торгівлі України Максима Нефьодова, за участі представників державних органів та експертів Комітету з охорони здоров’я Асоціації, було вирішено, що скасування 10% граничної постачальницько-збутової надбавки на медичні вироби, що повністю чи частково закуповуються за державні та місцеві кошти, є доцільним. Як ми повідомляли раніше, така надбавка сприяє тінізації бізнесу та не дає можливості компаніям, що прозоро працюють на українському ринку, брати участь у державних закупівлях через економічну невигідність такого процесу. Незадовго до зустрічі експерти Комітету Асоціації надали до відома державних органів економічні обґрунтування, що доводять необхідність скасування 10% надбавки; до того ж, надбавка відсутня в законодавстві ЄС. Асоціація щиро вдячна Міністерству економічного розвитку і торгівлі України за оперативне реагування на проблему, швидке опрацювання і розуміння ситуації. Ми сподіваємось, що відповідний проект Постанови, результатом якого стане скасування 10% надбавки на медичні вироби, що нараховується до оптово-відпускної ціни з урахуванням податків та зборів, буде найближчим часом винесений на засідання Кабінету Міністрів України та прийнятий. Також Асоціація ще раз висловлює вдячність Державній регуляторній службі України за повну підтримку і сприяння у вирішенні питання, Міністерству охорони здоров’я України та іншим державним органам, залученим до опрацювання проблеми. Юридична довідка: Постановою Кабінету Міністрів України №43 від 25 січня 2017 року на медичні вироби, які придбаваються повністю або частково за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, було встановлено 10% гранично-збутову надбавку, що нараховується до оптово-відпускної ціни з урахуванням податків та зборів.

Крок вперед у скасуванні 10% надбавки на медичні вироби

Європейська Бізнес Асоціація (Асоціація) рада сповістити про важливий крок вперед у вирішенні питання скасування 10% надбавки на медичні вироби, що придбаваються за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів. Скасування надбавки дасть можливість виробникам високоякісного медичного обладнання брати участь у державних закупівлях.

За результатами спільної наради під головуванням Першого заступника Міністра економічного розвитку і торгівлі України Максима Нефьодова, за участі представників державних органів та експертів Комітету з охорони здоров’я Асоціації, було вирішено, що скасування 10% граничної постачальницько-збутової надбавки на медичні вироби, що повністю чи частково закуповуються за державні та місцеві кошти, є доцільним.

Як ми повідомляли раніше, така надбавка сприяє тінізації бізнесу та не дає можливості компаніям, що прозоро працюють на українському ринку, брати участь у державних закупівлях через економічну невигідність такого процесу. Незадовго до зустрічі експерти Комітету Асоціації надали до відома державних органів економічні обґрунтування, що доводять необхідність скасування 10% надбавки; до того ж, надбавка відсутня в законодавстві ЄС.

Асоціація щиро вдячна Міністерству економічного розвитку і торгівлі України за оперативне реагування на проблему, швидке опрацювання і розуміння ситуації. Ми сподіваємось, що відповідний проект Постанови, результатом якого стане скасування 10% надбавки на медичні вироби, що нараховується до оптово-відпускної ціни з урахуванням податків та зборів, буде найближчим часом винесений на засідання Кабінету Міністрів України та прийнятий.

Також Асоціація ще раз висловлює вдячність Державній регуляторній службі України за повну підтримку і сприяння у вирішенні питання, Міністерству охорони здоров’я України та іншим державним органам, залученим до опрацювання проблеми.

Юридична довідка:

Постановою Кабінету Міністрів України №43 від 25 січня 2017 року на медичні вироби, які придбаваються повністю або частково за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, було встановлено 10% гранично-збутову надбавку, що нараховується до оптово-відпускної ціни з урахуванням податків та зборів.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: