fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Автомобільні питання

12/ 10/ 2017
  В рамках засідання Автомобільного комітету, було проведено зустріч із помічниками Народного Депутата України Горвата Р.І. Олександром Оніщуком та Вадимом Малищуком щодо врегулювання питання посилення державного контролю за процедурами ввезення в Україну автомобільних транспортних засобів на умовах митних режимів «транзит» та «тимчасове ввезення», а також стимулювання розвитку ринку електромобілів. Учасники обговорили законодавчі ініціативи щодо врегулювання питання стосовно автомобілів на іноземній реєстрації та введення більш жорстких заходів контролю за автомобілями, що перебувають у режимах «транзит» та «тимчасове ввезення». Під час зустрічі представниками бізнесу було наголошено на необхідності контролю ввезення на територію України транспортних засобів на іноземній реєстрації та недопущення введення в обіг без належного митного оформлення, що, в свою чергу, сприятиме наповненню Державного бюджету України. Додатково, обговорювались Проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо здешевлення та підвищення доступності індивідуального електротранспорту для населення України» (реєстр. №7156 від 3 жовтня 2017 року), яким передбачається скасування податку на додану вартість на електромобілі при їх розмитненні, звільнення від податку на додану вартість при комерційній діяльності із застосуванням електротранспорту, а також скасування сплати акцизного податку на електрокари в Україні, та Проект Закону «Про внесення змін до Податкового Кодексу України та деяких Законів України (щодо зменшення викидів в атмосферу шляхом стимулювання попиту на екологічні види транспортних засобів та підтримки розвитку інфраструктури для них)» (реєстр. №7177 від 5 жовтня 2017 року). Представниками бізнесу висловлено готовність до напрацювання відповідних змін у законодавстві, направлених на розвиток ринку автомобілів з електричними двигунами та підтримки розвитку інфраструктури для них. Ми вдячні помічникам Народного Депутата за підтримку у вирішенні вищезазначених проблемних питань та сподіваємось на подальшу конструктивну співпрацю.

В рамках засідання Автомобільного комітету, було проведено зустріч із помічниками Народного Депутата України Горвата Р.І. Олександром Оніщуком та Вадимом Малищуком щодо врегулювання питання посилення державного контролю за процедурами ввезення в Україну автомобільних транспортних засобів на умовах митних режимів «транзит» та «тимчасове ввезення», а також стимулювання розвитку ринку електромобілів.

Учасники обговорили законодавчі ініціативи щодо врегулювання питання стосовно автомобілів на іноземній реєстрації та введення більш жорстких заходів контролю за автомобілями, що перебувають у режимах «транзит» та «тимчасове ввезення».

Під час зустрічі представниками бізнесу було наголошено на необхідності контролю ввезення на територію України транспортних засобів на іноземній реєстрації та недопущення введення в обіг без належного митного оформлення, що, в свою чергу, сприятиме наповненню Державного бюджету України.

Додатково, обговорювались Проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо здешевлення та підвищення доступності індивідуального електротранспорту для населення України» (реєстр. №7156 від 3 жовтня 2017 року), яким передбачається скасування податку на додану вартість на електромобілі при їх розмитненні, звільнення від податку на додану вартість при комерційній діяльності із застосуванням електротранспорту, а також скасування сплати акцизного податку на електрокари в Україні, та Проект Закону «Про внесення змін до Податкового Кодексу України та деяких Законів України (щодо зменшення викидів в атмосферу шляхом стимулювання попиту на екологічні види транспортних засобів та підтримки розвитку інфраструктури для них)» (реєстр. №7177 від 5 жовтня 2017 року).

Представниками бізнесу висловлено готовність до напрацювання відповідних змін у законодавстві, направлених на розвиток ринку автомобілів з електричними двигунами та підтримки розвитку інфраструктури для них.

Ми вдячні помічникам Народного Депутата за підтримку у вирішенні вищезазначених проблемних питань та сподіваємось на подальшу конструктивну співпрацю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: