fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Дніпро Фінанси та податки

24/ 01/ 2024
  На зустрічі фінансово-податкового комітету EBA Dnipro спільно з AC Crowe Ukraine та UCBI обговорили тему податкового резидентства та оподаткування в Іспанії. Згідно з українським законодавством резиденти України зобовязані сплачувати податки з усіх своїх доходів, отриманих як в Україні, так і за кордоном. Україна та Іспанія мають Угоду про уникнення подвійного оподаткування. Ця угода визначає, в якій країні Ви повинні сплачувати податки з певних видів доходів. Ви можете вважатися податковим резидентом обох країн, якщо перебуваєте в Україні та Іспанії більше 183 днів протягом календарного року. В Іспанії всі фізичні особи, які отримують доходи та перебувають у країні більше 183 днів, зобовязані подавати декларацію про доходи. Кампанія декларування доходів la Renta зазвичай триває з квітня до червня. Що буде робити податкова Іспанії, якщо вважатиме Вас своїм податковим резидентом? Першим кроком у такому випадку буде запит з проханням пояснити, чому платник податків не подав декларацію та не сплатив податки. На цьому етапі впродовж 10 днів можливо наступне: подати декларацію, сплатити податки та штрафи (5-20%), направити до податкової пакет документів, який доводить той факт, що Ви є податковим нерезидентом Іспанії. Другим кроком - складений на Ваше імя акт і штраф (50-150%). Ось кілька нюансів, які слід врахувати: Термін перебування не обовязково має бути безперервним (не обовязкова певна кількість днів поспіль). Дні, коли Ви перебуваєте в Іспанії з діловою або туристичною метою, також рахуються. Якщо Ви перебуваєте в Іспанії протягом 183 і більше днів, але ваш центр життєвих інтересів знаходиться в іншій країні, Ви можете не вважатися податковим резидентом Іспанії. Під час заходу ми також розглянули типи віз, які можуть отримати громадяни третіх країн в Іспанії: Золота віза надається інвесторам, підприємцям, дослідникам викладачам та членам сімей. Віза Цифрового кочівника - для фрілансерів та власників онлайн-бізнесу. Стартап-віза - для підприємців, які хочуть заснувати стартап в Іспанії. 

На зустрічі фінансово-податкового комітету EBA Dnipro спільно з AC Crowe Ukraine та UCBI обговорили тему податкового резидентства та оподаткування в Іспанії. Згідно з українським законодавством резиденти України зобов’язані сплачувати податки з усіх своїх доходів, отриманих як в Україні, так і за кордоном. Україна та Іспанія мають Угоду про уникнення подвійного оподаткування. Ця угода визначає, в якій країні Ви повинні сплачувати податки з певних видів доходів. Ви можете вважатися податковим резидентом обох країн, якщо перебуваєте в Україні та Іспанії більше 183 днів протягом календарного року. В Іспанії всі фізичні особи, які отримують доходи та перебувають у країні більше 183 днів, зобов’язані подавати декларацію про доходи. Кампанія декларування доходів la Renta зазвичай триває з квітня до червня.

Що буде робити податкова Іспанії, якщо вважатиме Вас своїм податковим резидентом? Першим кроком у такому випадку буде запит з проханням пояснити, чому платник податків не подав декларацію та не сплатив податки. На цьому етапі впродовж 10 днів можливо наступне: подати декларацію, сплатити податки та штрафи (5-20%), направити до податкової пакет документів, який доводить той факт, що Ви є податковим нерезидентом Іспанії. Другим кроком – складений на Ваше ім’я акт і штраф (50-150%). Ось кілька нюансів, які слід врахувати:

  • Термін перебування не обов’язково має бути безперервним (не обов’язкова певна кількість днів поспіль).
  • Дні, коли Ви перебуваєте в Іспанії з діловою або туристичною метою, також рахуються.
  • Якщо Ви перебуваєте в Іспанії протягом 183 і більше днів, але ваш “центр життєвих інтересів” знаходиться в іншій країні, Ви можете не вважатися податковим резидентом Іспанії.

Під час заходу ми також розглянули типи віз, які можуть отримати громадяни третіх країн в Іспанії:

  • Золота віза надається інвесторам, підприємцям, дослідникам викладачам та членам сімей.
  • Віза Цифрового кочівника – для фрілансерів та власників онлайн-бізнесу.
  • Стартап-віза – для підприємців, які хочуть заснувати стартап в Іспанії. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: