fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Зернові та олійні культури, Ветеринарні препарати, Регуляторні питання, Харчові питання, Охорона здоров’я

21/ 10/ 2021
  21 жовтня відбулася робоча зустріч Європейської Бізнес Асоціації з Керівником торгово-економічного відділу Представництва Європейського Союзу в Україні пані Яною Герцег та її колегами. Під час зустрічі сторони обговорили найбільш важливі для бізнесу питання в контексті спрощення бар’єрів в торгівлі між Україною та ЄС. Значна увага під час зустрічі була приділена підтримці з боку бізнес-спільноти необхідності підписання Угоди АСАА про так званий «промисловий безвіз» між Україною та ЄС. Також, представники бізнесу наголосили на важливості поступового розширення Угоди АСАА на нові сектори, в тому числі, радіообладнання, енергетичне маркування, екодизайн та медичні вироби, а також GMP сертифікати на ліки. Серед інших важливих для бізнесу питань було обговорено проблему нестачі автодозволів для здійснення транспортних перевезень в Польщу, проблеми з погодженням форм міжнародних ветеринарних сертифікатів, проблеми з реєстрацією кормових добавок, а також важливість прийняття еквівалентною системи реєстрації кормових добавок в ЄС вимогам, які діють в Україні. Також учасники торкнулись питання імплементації Закону про ветеринарну медицину. До того ж учасники обговорили результати саміту Україна-ЄС, зокрема у частині оновлення додатків до Угоди про асоціацію у сфері довкілля та клімату, а також підготовку до запровадження CBAM та відкриття ринку приватних фітосанітарних лабораторій. Окрема увага під час зустрічі була приділена співпраці між Україною та ЄС у фармацевтичній сфері в тому числі стану захисту прав інтелектуальної власності, ексклюзивності даних, впровадження верифікації лікарських засобів, проєкту Закону «Про лікарські засоби» №5547 та іншим важливим для індустрії питанням.

21 жовтня відбулася робоча зустріч Європейської Бізнес Асоціації з Керівником торгово-економічного відділу Представництва Європейського Союзу в Україні пані Яною Герцег та її колегами. Під час зустрічі сторони обговорили найбільш важливі для бізнесу питання в контексті спрощення бар’єрів в торгівлі між Україною та ЄС.

Значна увага під час зустрічі була приділена підтримці з боку бізнес-спільноти необхідності підписання Угоди АСАА про так званий «промисловий безвіз» між Україною та ЄС. Також, представники бізнесу наголосили на важливості поступового розширення Угоди АСАА на нові сектори, в тому числі, радіообладнання, енергетичне маркування, екодизайн та медичні вироби, а також GMP сертифікати на ліки.

Серед інших важливих для бізнесу питань було обговорено проблему нестачі автодозволів для здійснення транспортних перевезень в Польщу, проблеми з погодженням форм міжнародних ветеринарних сертифікатів, проблеми з реєстрацією кормових добавок, а також важливість прийняття еквівалентною системи реєстрації кормових добавок в ЄС вимогам, які діють в Україні. Також учасники торкнулись питання імплементації Закону про ветеринарну медицину. До того ж учасники обговорили результати саміту Україна-ЄС, зокрема у частині оновлення додатків до Угоди про асоціацію у сфері довкілля та клімату, а також підготовку до запровадження CBAM та відкриття ринку приватних фітосанітарних лабораторій.

Окрема увага під час зустрічі була приділена співпраці між Україною та ЄС у фармацевтичній сфері в тому числі стану захисту прав інтелектуальної власності, ексклюзивності даних, впровадження верифікації лікарських засобів, проєкту Закону «Про лікарські засоби» №5547 та іншим важливим для індустрії питанням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: