fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Зернові та олійні культури

16/ 02/ 2021
  Вчора, 16 лютого, відбулися публічні обговорення проекту Національної економічної стратегії 2030 на тему «Розвиток агросектору України», який напрацьовується на платформі Центру економічного відновлення. Під час обговорення проєкту агростратегії Ірина Душник, Виконавчий директор Комітету зернових та олійних культур Асоціації, наголосила на наступному. Оскільки доля с/г продукції та харчових продуктів становить майже половину загального експорту країни, отже стратегічне планування та формування економічної політики у цьому секторі є життєво необхідним. Важливим було залучення бізнесу та профільних асоціацій до розробки цієї стратегії. Так, експерти Європейської Бізнес Асоціації брали безпосередню участь у консультаціях з розробки стратегій та надали свої пропозиції, зокрема, щодо впровадження діджиталізації, боротьби з сірим ринком зерна та підтримки експортерів на міжнародних ринках тощо. Цей документ має стати своєрідним компасом для розвитку галузі, подолання перешкод та використання наявних можливостей для розвитку українського агросектору. У заході взяли участь керівники Мінагрополітики, Мінекономіки, Держпродспоживслужби, Міндовкілля, Держгеокадастру, а також представники профільних асоціацій та експерти галузі. Трансляція заходу доступна за посиланням.

Вчора, 16 лютого, відбулися публічні обговорення проекту Національної економічної стратегії 2030 на тему «Розвиток агросектору України», який напрацьовується на платформі Центру економічного відновлення.

Під час обговорення проєкту агростратегії Ірина Душник, Виконавчий директор Комітету зернових та олійних культур Асоціації, наголосила на наступному. Оскільки доля с/г продукції та харчових продуктів становить майже половину загального експорту країни, отже стратегічне планування та формування економічної політики у цьому секторі є життєво необхідним. Важливим було залучення бізнесу та профільних асоціацій до розробки цієї стратегії. Так, експерти Європейської Бізнес Асоціації брали безпосередню участь у консультаціях з розробки стратегій та надали свої пропозиції, зокрема, щодо впровадження діджиталізації, боротьби з сірим ринком зерна та підтримки експортерів на міжнародних ринках тощо. Цей документ має стати своєрідним компасом для розвитку галузі, подолання перешкод та використання наявних можливостей для розвитку українського агросектору.

У заході взяли участь керівники Мінагрополітики, Мінекономіки, Держпродспоживслужби, Міндовкілля, Держгеокадастру, а також представники профільних асоціацій та експерти галузі. Трансляція заходу доступна за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: