fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Coffee Fair Trade, Імпорт та торгівля алкогольними напоями, Митні питання, Побутова електротехніка

08/ 09/ 2020
  Сьогодні представники ЕВА взяли участь у засіданні робочої групи Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики задля обговорення проєкту закону щодо стимулювання боротьби із контрабандою шляхом заохочення посадових осіб митних органів. Так, пропонується встановити відсоток від митної вартості товарів, які переміщатимуться з порушенням митних правил – у вигляді заохочення. За даними державної митної служби, за 2020 рік було відкрито 7245 справ про порушення митних правил на суму 1 185 млн грн. При цьому, стягнуто лише 175 млн грн штрафів до державного бюджету.  Така ситуація дійсно потребує вирішення і застосування додаткових механізмів. Разом з тим, невирішеними залишаються наступні питання: База визначення вартості для встановлення винагороди. За рішенням суду остаточна сума для сплати може відрізнятись від митної вартості. На якому етапі виплачуватиметься винагорода. Для виплати коштів необхідно реалізувати конфісковане майно, але цей процес іноді продовжується роками. Що буде джерелом для виплат. Є товари, які швидко псуються, наркотичні вироби, культурні цінності або невідомого складу,які не можливо реалізувати. Є ризик виникнення безпідставних протоколів, оскільки буде бажання отримати винагороду. Асоціація завжди наполягала на справедливих умовах роботи контролюючих органів з відповідною оплатою, але деякі норми реалізації все ж необхідно додатково обговорювати. Водночас, бізнес проаналізує драфтову версію документу та надасть детальні пропозиції.  

Сьогодні представники ЕВА взяли участь у засіданні робочої групи Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики задля обговорення проєкту закону щодо стимулювання боротьби із контрабандою шляхом заохочення посадових осіб митних органів. Так, пропонується встановити відсоток від митної вартості товарів, які переміщатимуться з порушенням митних правил – у вигляді заохочення. За даними державної митної служби, за 2020 рік було відкрито 7245 справ про порушення митних правил на суму 1 185 млн грн. При цьому, стягнуто лише 175 млн грн штрафів до державного бюджету.  Така ситуація дійсно потребує вирішення і застосування додаткових механізмів. Разом з тим, невирішеними залишаються наступні питання:

  • База визначення вартості для встановлення винагороди. За рішенням суду остаточна сума для сплати може відрізнятись від митної вартості.
  • На якому етапі виплачуватиметься винагорода. Для виплати коштів необхідно реалізувати конфісковане майно, але цей процес іноді продовжується роками.
  • Що буде джерелом для виплат. Є товари, які швидко псуються, наркотичні вироби, культурні цінності або невідомого складу,які не можливо реалізувати.
  • Є ризик виникнення безпідставних протоколів, оскільки буде бажання отримати винагороду.

Асоціація завжди наполягала на справедливих умовах роботи контролюючих органів з відповідною оплатою, але деякі норми реалізації все ж необхідно додатково обговорювати. Водночас, бізнес проаналізує драфтову версію документу та надасть детальні пропозиції.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: