fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Харків Нерухомість

09/ 07/ 2019
  Велика кількість фахівців високого класу в одному залі завжди привертає інтерес та  збирає багато учасників. Засідання Комітету із нерухомості, інвестицій і стратегічного розвитку 9 липня не є виключенням. Шість яскравих спікерів - експертів ринку нерухомості Харкова, фахівці Державної фіскальної служби та  представники EBA Kharkiv зібрались для обговорення і підведення підсумків першого півріччя 2019 р. у сфері  real estate (RE).   Ігор Балака відзначив вихід  ринку із кризи по всім сегментам, також звернув увагу на зростання інтересу зарубіжних інвесторів до девелопменту та нерухомості. Юрій Костоглодов підкреслив, що розвиток ринку не вписується у економічну логіку, а  спалах активності за відсутності іпотечного кредитування можна пояснити унікальністю України. Великі обсяги готівки на руках у населення та відсутність альтернативи для вкладання коштів стимулюють попит на нерухомість. Абдурахман Шайхалов визначив тренди у комерційній нерухомості: зростання популярності торгівельно-розважальних центрів, відхід класичної торгівлі з центральних вулиць міста,  збільшення кількості онлайн-магазинів. Сергій Кобзан зазначив відсутність та обмеженість наявної інформації щодо обсягів будівництва і введення у експлуатацію. Олексій Попов доповів про структуру пропозиції та рівень цін на ринку житлової нерухомості. Володимир Чекалов підкреслив, що попит на нерухомість зумовлений рівнем зайнятості у місті. В цьому сенсі Харків має позитивні прогнози з огляду на розвиток виробництва, IT індустрії та підприємництва. Представники ДФС поінформували учасників про податок на майно і звернули увагу на  проблеми із його сплатою та адмініструванням. В цілому спікери прогнозують зростання ринку, хоча й не таке швидке, як у попередні роки. Серед перешкод визначили:  системну непрозорість, що  знижує інвестиційну привабливість; брак інформації, яка стримує можливості аналізу і прогнозування; зростання податків на землю та інших зборів на угоди із нерухомістю. Дякуємо спікерам та учасникам за інсайдерську інформацію, прогнози та живу дискусію!Спікери. Ігор Балака. Голова Комітету з нерухомості, інвестицій та стратегічного розвитку Харківського офісу Асоціації, генеральний директор «ВПФ «Крона». Юрій Костоглодов. Керуючий партнер ICOM Capital. Абдурахман Шайхалов. Власник Step by Step Group of Companies.

Велика кількість фахівців високого класу в одному залі завжди привертає інтерес та  збирає багато учасників. Засідання Комітету із нерухомості, інвестицій і стратегічного розвитку 9 липня не є виключенням. Шість яскравих спікерів – експертів ринку нерухомості Харкова, фахівці Державної фіскальної служби та  представники EBA Kharkiv зібрались для обговорення і підведення підсумків першого півріччя 2019 р. у сфері  real estate (RE).  

Ігор Балака відзначив вихід  ринку із кризи по всім сегментам, також звернув увагу на зростання інтересу зарубіжних інвесторів до девелопменту та нерухомості. Юрій Костоглодов підкреслив, що розвиток ринку не вписується у економічну логіку, а  спалах активності за відсутності іпотечного кредитування можна пояснити унікальністю України. Великі обсяги готівки на руках у населення та відсутність альтернативи для вкладання коштів стимулюють попит на нерухомість.

Абдурахман Шайхалов визначив тренди у комерційній нерухомості: зростання популярності торгівельно-розважальних центрів, відхід класичної торгівлі з центральних вулиць міста,  збільшення кількості онлайн-магазинів. Сергій Кобзан зазначив відсутність та обмеженість наявної інформації щодо обсягів будівництва і введення у експлуатацію. Олексій Попов доповів про структуру пропозиції та рівень цін на ринку житлової нерухомості. Володимир Чекалов підкреслив, що попит на нерухомість зумовлений рівнем зайнятості у місті. В цьому сенсі Харків має позитивні прогнози з огляду на розвиток виробництва, IT індустрії та підприємництва.

Представники ДФС поінформували учасників про податок на майно і звернули увагу на  проблеми із його сплатою та адмініструванням.

В цілому спікери прогнозують зростання ринку, хоча й не таке швидке, як у попередні роки. Серед перешкод визначили:  системну непрозорість, що  знижує інвестиційну привабливість; брак інформації, яка стримує можливості аналізу і прогнозування; зростання податків на землю та інших зборів на угоди із нерухомістю.

Дякуємо спікерам та учасникам за інсайдерську інформацію, прогнози та живу дискусію!

Спікери

1 / 3
Ігор Балака
Голова Комітету з нерухомості, інвестицій та стратегічного розвитку Харківського офісу Асоціації, генеральний директор «ВПФ «Крона»
Юрій Костоглодов
Керуючий партнер ICOM Capital
Абдурахман Шайхалов
Власник Step by Step Group of Companies
Ігор Балака
Юрій Костоглодов
Абдурахман Шайхалов

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: