fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Пивоварня Carlsberg у Данії запустила технологію, що перероблятиме 90% води

14/ 05/ 2021
    Пивоварня Carlsberg запустила технологію переробки води на заводі у місті Фредерісія, Данія. Завдяки впровадженим змінам завод перероблятиме 90% технічної води. Нова система переробки допоможе щороку економити 500 мільйонів літрів води під час виробництва пива. Загалом споживання води буде зменшено вдвічі з поточних 2,9 гл до 1,4 гл на літр готової продукції. Крім того, завод зменшить споживання енергії пивоварні на 10% за рахунок власного виробництва біогазу та рециркуляції гарячої води. «Вода – основний інгредієнт усієї нашої продукції, тому управління водними ресурсами – пріоритет. Переробляючи технічну воду, ми практично усуваємо відходи води», – говорить Філ Ходжес, виконавчий віцепрезидент Integrated Supply Chain Carlsberg Group. У числі завдань ООН, яким слідує Carlsberg Group, стоїть скорочення втрат води, яка може бути утилізована, та збільшення обсягів переробки й очищення води. Тому глобальна мета всіх пивоварень Групи – усунути втрати води до 2030 року в межах програми сталого розвитку «ЦІЛЬ 4 НУЛІ: Разом заради майбутнього». «Наша мета – зменшити витрати води у всьому світі в 2030 році. Як глобальна компанія ми несемо відповідальність за підтримку цілей сталого розвитку ООН, а як пивоварня несемо особливу відповідальність за зменшення витрат води у нашому глобальному виробництві. Запущена у Фредерісії система переробки води дасть нам важливий досвід і знання, які можна впровадити на наших пивоварнях в інших частинах світу», – говорить Кєєс т’Харт, президент і генеральний директор Carlsberg Group. Програма сталого розвитку «ЦІЛЬ 4 НУЛІ: Разом заради майбутнього» втілюється на заводах Carlsberg в усьому світі. На заводах Carlsberg Ukraine вдалося скоротити втрати води і випередити ціль 2022 року вже у 2020-му. «За даними ООН, уже сьогодні третина жителів Землі не мають доступу до безпечної питної води. Ми усвідомлюємо відповідальність бізнесу в її збереженні. Заводи Carlsberg в Україні – одні з найефективніших з використання води в Carlsberg Group. За результатами 2020 року Carlsberg Ukraine у середньому використовує 2,42 гл/гл води для виготовлення пива. Це випереджає нашу глобальну ціль – використовувати 2,5 гл/гл до 2022 року. Такий результат став можливим завдяки розробці і впровадженню на кожному виробничому майданчику проєктів, спрямованих на скорочення споживання води, у тому числі за рахунок її повторного використання для технічних потреб», – коментує Євген Шевченко, генеральний директор Carlsberg Ukraine. В Україні працює три заводи Carlsberg Ukraine. У 2020 році на пивоварні в Києві використовували 2,38 гл/гл води, у Львові – 2,29, у Запоріжжі – 2,54. Таким чином, середній показник по Україні склав 2,42 гл використаної води для виробництва літра готової продукції. Програма «ЦІЛЬ 4 НУЛІ: Разом заради майбутнього» відображає наше бачення кращого майбутнього в період серйозних випробувань: зміна клімату, дефіцит водних ресурсів і загроза стану здоров’я населення. Вона складається з чотирьох пріоритетних цілей: НУЛЬ вуглецевого сліду, НУЛЬ втрат води, НУЛЬ безвідповідального споживання та НУЛЬ нещасних випадків. Детальніше про програму можна дізнатися тут. А також у звіті зі сталого розвитку Carlsberg Ukraine, який компанія оприлюднить у середині 2021 року. * * * Carlsberg Ukraine є частиною Carlsberg Group, однієї із провідних пивоварних груп у світі з великим портфелем брендів пива та інших напоїв. До складу Carlsberg Ukraine входять заводи в Запоріжжі, Києві та Львові. У портфель Carlsberg в Україні входять пиво, алкогольні та безалкогольні напої таких торговельних марок, як «Львівське», Robert Doms, Baltika, Carlsberg, Tuborg, Kronenbourg 1664, «Арсенал», «Квас Тарас», Somersby, Guinness, Seth & Rileys Garage, Warsteiner, Grimbergen та інші. Більш детальну інформацію можна отримати на сайті carlsbergukraine.com.
01/

 

Пивоварня Carlsberg запустила технологію переробки води на заводі у місті Фредерісія, Данія. Завдяки впровадженим змінам завод перероблятиме 90% технічної води. Нова система переробки допоможе щороку економити 500 мільйонів літрів води під час виробництва пива.

Загалом споживання води буде зменшено вдвічі з поточних 2,9 гл до 1,4 гл на літр готової продукції. Крім того, завод зменшить споживання енергії пивоварні на 10% за рахунок власного виробництва біогазу та рециркуляції гарячої води.

«Вода – основний інгредієнт усієї нашої продукції, тому управління водними ресурсами – пріоритет. Переробляючи технічну воду, ми практично усуваємо відходи води», – говорить Філ Ходжес, виконавчий віцепрезидент Integrated Supply Chain Carlsberg Group.

У числі завдань ООН, яким слідує Carlsberg Group, стоїть скорочення втрат води, яка може бути утилізована, та збільшення обсягів переробки й очищення води. Тому глобальна мета всіх пивоварень Групи – усунути втрати води до 2030 року в межах програми сталого розвитку «ЦІЛЬ 4 НУЛІ: Разом заради майбутнього».

«Наша мета – зменшити витрати води у всьому світі в 2030 році. Як глобальна компанія ми несемо відповідальність за підтримку цілей сталого розвитку ООН, а як пивоварня несемо особливу відповідальність за зменшення витрат води у нашому глобальному виробництві. Запущена у Фредерісії система переробки води дасть нам важливий досвід і знання, які можна впровадити на наших пивоварнях в інших частинах світу», – говорить Кєєс т’Харт, президент і генеральний директор Carlsberg Group.

Програма сталого розвитку «ЦІЛЬ 4 НУЛІ: Разом заради майбутнього» втілюється на заводах Carlsberg в усьому світі. На заводах Carlsberg Ukraine вдалося скоротити втрати води і випередити ціль 2022 року вже у 2020-му.

«За даними ООН, уже сьогодні третина жителів Землі не мають доступу до безпечної питної води. Ми усвідомлюємо відповідальність бізнесу в її збереженні. Заводи Carlsberg в Україні – одні з найефективніших з використання води в Carlsberg Group. За результатами 2020 року Carlsberg Ukraine у середньому використовує 2,42 гл/гл води для виготовлення пива. Це випереджає нашу глобальну ціль – використовувати 2,5 гл/гл до 2022 року. Такий результат став можливим завдяки розробці і впровадженню на кожному виробничому майданчику проєктів, спрямованих на скорочення споживання води, у тому числі за рахунок її повторного використання для технічних потреб», – коментує Євген Шевченко, генеральний директор Carlsberg Ukraine.

В Україні працює три заводи Carlsberg Ukraine. У 2020 році на пивоварні в Києві використовували 2,38 гл/гл води, у Львові – 2,29, у Запоріжжі – 2,54. Таким чином, середній показник по Україні склав 2,42 гл використаної води для виробництва літра готової продукції.

Програма «ЦІЛЬ 4 НУЛІ: Разом заради майбутнього» відображає наше бачення кращого майбутнього в період серйозних випробувань: зміна клімату, дефіцит водних ресурсів і загроза стану здоров’я населення. Вона складається з чотирьох пріоритетних цілей: НУЛЬ вуглецевого сліду, НУЛЬ втрат води, НУЛЬ безвідповідального споживання та НУЛЬ нещасних випадків. Детальніше про програму можна дізнатися тут. А також у звіті зі сталого розвитку Carlsberg Ukraine, який компанія оприлюднить у середині 2021 року.

* * *

Carlsberg Ukraine є частиною Carlsberg Group, однієї із провідних пивоварних груп у світі з великим портфелем брендів пива та інших напоїв. До складу Carlsberg Ukraine входять заводи в Запоріжжі, Києві та Львові. У портфель Carlsberg в Україні входять пиво, алкогольні та безалкогольні напої таких торговельних марок, як «Львівське», Robert Doms, Baltika, Carlsberg, Tuborg, Kronenbourg 1664, «Арсенал», «Квас Тарас», Somersby, Guinness, Seth & Riley’s Garage, Warsteiner, Grimbergen та інші. Більш детальну інформацію можна отримати на сайті carlsbergukraine.com.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Стартуй в Telegram боті
Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: