fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Охорона здоров’я

07/ 02/ 2018
  Європейська Бізнес Асоціація (Асоціація) із радістю повідомляє про вирішення однієї із проблем для компаній, які постачають медичні вироби на територію України. Нині проходження медичними виробами санітарно-епідеміологічного контролю і отримання відповідного висновку було скасовано шляхом внесення змін до Постанови Кабінету Міністрів України (КМУ) «Деякі питання здійснення державного контролю товарів, що переміщуються через митний кордон України» №1031 від 5 жовтня 2011 року. Постановою КМУ №44 від 31 січня 2018 року встановлюється, що проведення державної санітарно-епідеміологічної експертизи не потребують медичні вироби, котрі ввозяться на підставі декларації про відповідність або сертифікату відповідності згідно з чинним законодавством у сфері технічного регулювання медичних виробів (Постанови КМУ №753, №754, №755 від 2 жовтня 2013 року). Комітет з охорони здоров’я Асоціації вперше звернув увагу органів державної влади на необхідності звільнити від санітарно-епідеміологічного контролю медичні вироби в лютому 2017 року. Діючі у той час нормативно-правові акти передбачали відсутність санітарно-епідеміологічного контролю для виробів медичного призначення, які зареєстровано в Україні. Проте, після переходу України на систему оцінки відповідності відповідно до законодавства ЄС, на ринок України почали надходити медичні вироби на базі декларації або сертифікату про відповідність. Виникла неоднозначна ситуація при митному оформленні даної продукції, яка призводила до затримок при надходженні медичних виробів до українських пацієнтів. Асоціація дякує Міністерству охорони здоров’я України, Міністерству економічного розвитку і торгівлі України, Міністерству фінансів України, Державній фіскальній службі України, Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів за участь в усуненні бар’єру і сподівається на вчасне внесення змін в законодавство України у подальшому.

Європейська Бізнес Асоціація (Асоціація) із радістю повідомляє про вирішення однієї із проблем для компаній, які постачають медичні вироби на територію України. Нині проходження медичними виробами санітарно-епідеміологічного контролю і отримання відповідного висновку було скасовано шляхом внесення змін до Постанови Кабінету Міністрів України (КМУ) «Деякі питання здійснення державного контролю товарів, що переміщуються через митний кордон України» №1031 від 5 жовтня 2011 року. Постановою КМУ №44 від 31 січня 2018 року встановлюється, що проведення державної санітарно-епідеміологічної експертизи не потребують медичні вироби, котрі ввозяться на підставі декларації про відповідність або сертифікату відповідності згідно з чинним законодавством у сфері технічного регулювання медичних виробів (Постанови КМУ №753, №754, №755 від 2 жовтня 2013 року).

Комітет з охорони здоров’я Асоціації вперше звернув увагу органів державної влади на необхідності звільнити від санітарно-епідеміологічного контролю медичні вироби в лютому 2017 року. Діючі у той час нормативно-правові акти передбачали відсутність санітарно-епідеміологічного контролю для виробів медичного призначення, які зареєстровано в Україні. Проте, після переходу України на систему оцінки відповідності відповідно до законодавства ЄС, на ринок України почали надходити медичні вироби на базі декларації або сертифікату про відповідність. Виникла неоднозначна ситуація при митному оформленні даної продукції, яка призводила до затримок при надходженні медичних виробів до українських пацієнтів.

Асоціація дякує Міністерству охорони здоров’я України, Міністерству економічного розвитку і торгівлі України, Міністерству фінансів України, Державній фіскальній службі України, Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів за участь в усуненні бар’єру і сподівається на вчасне внесення змін в законодавство України у подальшому.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: