fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Клінічні дослідження, Охорона здоров’я

06/ 12/ 2017
  Державний експертний центр Міністерства охорони здоров’я України (ДЕЦ) розробив перший інтерактивний Державний Реєстр Клінічних Досліджень в Україні (https://clinicaltrials.dec.gov.ua/). Участь в клінічних дослідженнях допомагає важкохворим пацієнтам отримати шанс на продовження життя чи видужання, безкоштовно отримати інноваційне лікування та найсучасніше обстеження за міжнародними стандартами. З кожним роком зацікавленість пацієнтів в участі у дослідженнях зростає у зв’язку з розумінням їх важливості та користі. Клінічні дослідження проводяться в Україні вже більше 20 років, але до цього часу у відкритому доступі не було узагальненої інформації де і які дослідження проводяться. Пацієнти могли про це дізнаватися лише з міжнародних ресурсів (наприклад, clinicaltrials.gov), дуже часто пацієнти зверталися й до Підкомітету з клінічних досліджень Асоціації з проханням знайти дослідження за їх діагнозом. Вперше Підкомітет з клінічних досліджень звернувся до державних органів з проханням про створення такого Реєстру у 2016 році. В подальшому Підкомітет долучався до обговорення цієї теми. 17 листопада 2017 року на спеціалізованому сайті ДЕЦ було опубліковано тестову версію Реєстру. Всі дослідження, що проводяться в Україні та публікуються в Реєстрі, проходять тривалу експертизу та мають бути дозволені до проведення Міністерством охорони здоров’я України. Тепер кожен бажаючий пацієнт та лікар зможе: знайти перелік усіх клінічних досліджень, що відбувались чи відбуваються в Україні шукати за ключовими словами: патологічний стан, хворобу, що вивчається, місце проведення, досліджувані препарати дізнатись про місце проведення дослідження (лікарні, науково-дослідні інститути та їх підрозділи) і хто з відповідальних дослідників (лікарів) його виконує визначити чи може пацієнт взяти участь в такому дослідженні, якщо на це є відповідні рекомендації від лікуючого лікаря. Це дуже вагоме досягнення в історії розвитку галузі клінічних досліджень та їх відкритості в Україні! Підкомітет з клінічних досліджень Асоціації щиро вдячний керівництву та експертам ДЕЦ за підтримку та швидку реалізацію спільної ініціативи!

Державний експертний центр Міністерства охорони здоров’я України (ДЕЦ) розробив перший інтерактивний Державний Реєстр Клінічних Досліджень в Україні (https://clinicaltrials.dec.gov.ua/).

Участь в клінічних дослідженнях допомагає важкохворим пацієнтам отримати шанс на продовження життя чи видужання, безкоштовно отримати інноваційне лікування та найсучасніше обстеження за міжнародними стандартами. З кожним роком зацікавленість пацієнтів в участі у дослідженнях зростає у зв’язку з розумінням їх важливості та користі. Клінічні дослідження проводяться в Україні вже більше 20 років, але до цього часу у відкритому доступі не було узагальненої інформації де і які дослідження проводяться. Пацієнти могли про це дізнаватися лише з міжнародних ресурсів (наприклад, clinicaltrials.gov), дуже часто пацієнти зверталися й до Підкомітету з клінічних досліджень Асоціації з проханням знайти дослідження за їх діагнозом.

Вперше Підкомітет з клінічних досліджень звернувся до державних органів з проханням про створення такого Реєстру у 2016 році. В подальшому Підкомітет долучався до обговорення цієї теми.

17 листопада 2017 року на спеціалізованому сайті ДЕЦ було опубліковано тестову версію Реєстру. Всі дослідження, що проводяться в Україні та публікуються в Реєстрі, проходять тривалу експертизу та мають бути дозволені до проведення Міністерством охорони здоров’я України.

Тепер кожен бажаючий пацієнт та лікар зможе:

  • знайти перелік усіх клінічних досліджень, що відбувались чи відбуваються в Україні
  • шукати за ключовими словами: патологічний стан, хворобу, що вивчається, місце проведення, досліджувані препарати
  • дізнатись про місце проведення дослідження (лікарні, науково-дослідні інститути та їх підрозділи) і хто з відповідальних дослідників (лікарів) його виконує
  • визначити чи може пацієнт взяти участь в такому дослідженні, якщо на це є відповідні рекомендації від лікуючого лікаря.

Це дуже вагоме досягнення в історії розвитку галузі клінічних досліджень та їх відкритості в Україні!

Підкомітет з клінічних досліджень Асоціації щиро вдячний керівництву та експертам ДЕЦ за підтримку та швидку реалізацію спільної ініціативи!

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: