fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Роздрібна торгівля, Молочні питання

09/ 06/ 2017
  7 червня 2017 року Кабінет Міністрів України прийняв Постанову «Про внесення змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 р. №1548 та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України» №394, якою скасував державне цінове регулювання на ряд товарів і послуг. Європейська Бізнес Асоціація вітає цей крок та висловлює щиру подяку Прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману, Першому віце-прем’єр-міністру – Міністру економічного розвитку і торгівлі України Степану Кубіву, а також всій команді експертів та фахівців, які доклали неабияких зусиль для того, щоб усунути зайве втручання держави в економічні процеси. Це дозволить знизити адміністративний тиск на бізнес, сприятиме дебюрократизації економіки, дерегуляції та розвитку вільної конкуренції. Постанова, серед іншого, передбачає на постійній основі відміну: граничних рівнів рентабельності та торговельних надбавок на дитяче харчування; граничних торговельних надбавок до оптової ціни виробника на ряд молочних продуктів; обов’язкового декларування зміни оптово-відпускних цін на ряд продовольчих товарів у разі їх збільшення більш як на 1% протягом місяця. Протягом декількох останніх років питання скасування державного регулювання цін на певні категорії товарів було одним з пріоритетних завдань Європейської Бізнес Асоціації. У зв’язку з чим, Асоціація неодноразово зверталась до органів державної влади з відповідними пропозиціями, надаючи необхідні аргументи та пояснюючи вплив, який така система регулювання ціноутворення мала як на представників бізнесу, так і населення. Свого часу ми щиро вітали рішення щодо реалізації тимчасового пілотного проекту щодо скасування державного регулювання цін на продукти харчування, що діяв в Україні з 1 жовтня 2016 року до 1 січня 2017 року (Постанова КМУ №656 від 22 вересня 2016 року). Тепер Асоціація хоче подякувати Уряду України та особисто Прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману за прийняття Постанови №394, якою повністю відмінено державне цінове регулювання на ряд товарів і послуг. Це рішення Уряду України спростить процедуру зміни цін залежно від цінових коливань ринку, що дозволить виробникам швидше реагувати на зміни кон’юнктури. Постанова №394 набирає чинності з 1 липня 2017 року.

7 червня 2017 року Кабінет Міністрів України прийняв Постанову «Про внесення змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 р. №1548 та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України» №394, якою скасував державне цінове регулювання на ряд товарів і послуг.

Європейська Бізнес Асоціація вітає цей крок та висловлює щиру подяку Прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману, Першому віце-прем’єр-міністру – Міністру економічного розвитку і торгівлі України Степану Кубіву, а також всій команді експертів та фахівців, які доклали неабияких зусиль для того, щоб усунути зайве втручання держави в економічні процеси.

Це дозволить знизити адміністративний тиск на бізнес, сприятиме дебюрократизації економіки, дерегуляції та розвитку вільної конкуренції. Постанова, серед іншого, передбачає на постійній основі відміну:

  • граничних рівнів рентабельності та торговельних надбавок на дитяче харчування;
  • граничних торговельних надбавок до оптової ціни виробника на ряд молочних продуктів;
  • обов’язкового декларування зміни оптово-відпускних цін на ряд продовольчих товарів у разі їх збільшення більш як на 1% протягом місяця.

Протягом декількох останніх років питання скасування державного регулювання цін на певні категорії товарів було одним з пріоритетних завдань Європейської Бізнес Асоціації. У зв’язку з чим, Асоціація неодноразово зверталась до органів державної влади з відповідними пропозиціями, надаючи необхідні аргументи та пояснюючи вплив, який така система регулювання ціноутворення мала як на представників бізнесу, так і населення.

Свого часу ми щиро вітали рішення щодо реалізації тимчасового пілотного проекту щодо скасування державного регулювання цін на продукти харчування, що діяв в Україні з 1 жовтня 2016 року до 1 січня 2017 року (Постанова КМУ №656 від 22 вересня 2016 року).

Тепер Асоціація хоче подякувати Уряду України та особисто Прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману за прийняття Постанови №394, якою повністю відмінено державне цінове регулювання на ряд товарів і послуг. Це рішення Уряду України спростить процедуру зміни цін залежно від цінових коливань ринку, що дозволить виробникам швидше реагувати на зміни кон’юнктури.

Постанова №394 набирає чинності з 1 липня 2017 року.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: