fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Охорона здоров’я

21/ 03/ 2017
  Завдяки спільним зусиллям Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Міністерства охорони здоровя України (МОЗ України) та Комітету з охорони здоров’я Європейської Бізнес Асоціації (Асоціація) 17 березня 2017 року Уряд затвердив необхідні зміни до постанов КМУ щодо референтного ціноутворення та реімбурсації лікарських засобів. Нині зняте напруження на ринку ліків – відновлена можливість вільного обігу лікарських засобів для лікування серцево-судинних захворювань, діабету II типу та бронхіальної астми, які увійшли в перелік з 21 МНН, що підлягає відшкодуванню вартості для населення України. Відтак, участь у програмі реімбурсації лікарських засобів для субєктів ринку є добровільною, а пацієнти матимуть вибір щодо придбання необхідного лікарського засобу із компенсацією з боку держави або за свої власні кошти. Ми вітаємо затвердження змін до Постанов КМУ на користь безперебійного забезпечення населення України необхідними лікарськими засобами. Асоціація сподівається, що незабаром буде опублікований прийнятний реєстр референтних цін та цін відшкодування, держава зможе забезпечити укладання договорів з аптеками і механізм реімбурсації запрацює на практиці з 1 квітня 2017 року. Ми вдячні державним органам за розуміння необхідності обовязкового аналізу ефективності функціонування нововведених механізмів, опрацювання результатів і вдосконалення запроваджуваних механізмів з метою ефективного використання бюджетних коштів. Відповідне положення закладене прийнятими змінами до постанов КМУ. Юридична довідка 1 лютого 2017 року Постановою КМУ №38 були внесені зміни до Постанови КМУ «Про державне регулювання цін на лікарські засоби» №862 від 9 листопада 2016 року, якими запровадження референтного ціноутворення на лікарські засоби відтерміновано до 1 квітня 2017 року задля доопрацювання відповідного механізму. 23 лютого 2017 року на офіційному сайті МОЗ України були розміщені проекти змін до нормативно-правових актів, якими удосконалюється механізми референтного ціноутворення та реімбурсації. 10 березня 2017 року на веб-сторінці МОЗ України була розміщена інформація щодо перегляду порядку розрахунку граничних оптово-відпускних цін на лікарські засоби на основі референтних цін. 17 березня 2017 року Постановою КМУ №152 були затвердженні Порядок відшкодування вартості лікарських засобів, Порядок визначення розміру відшкодування вартості лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню, а також зміни до чинного законодавства України щодо референтного ціноутворення та реімбурсації.

Завдяки спільним зусиллям Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Міністерства охорони здоров’я України (МОЗ України) та Комітету з охорони здоров’я Європейської Бізнес Асоціації (Асоціація) 17 березня 2017 року Уряд затвердив необхідні зміни до постанов КМУ щодо референтного ціноутворення та реімбурсації лікарських засобів.

Нині зняте напруження на ринку ліків – відновлена можливість вільного обігу лікарських засобів для лікування серцево-судинних захворювань, діабету II типу та бронхіальної астми, які увійшли в перелік з 21 МНН, що підлягає відшкодуванню вартості для населення України. Відтак, участь у програмі реімбурсації лікарських засобів для суб’єктів ринку є добровільною, а пацієнти матимуть вибір щодо придбання необхідного лікарського засобу із компенсацією з боку держави або за свої власні кошти.

Ми вітаємо затвердження змін до Постанов КМУ на користь безперебійного забезпечення населення України необхідними лікарськими засобами.

Асоціація сподівається, що незабаром буде опублікований прийнятний реєстр референтних цін та цін відшкодування, держава зможе забезпечити укладання договорів з аптеками і механізм реімбурсації запрацює на практиці з 1 квітня 2017 року.

Ми вдячні державним органам за розуміння необхідності обов’язкового аналізу ефективності функціонування нововведених механізмів, опрацювання результатів і вдосконалення запроваджуваних механізмів з метою ефективного використання бюджетних коштів. Відповідне положення закладене прийнятими змінами до постанов КМУ.

Юридична довідка

1 лютого 2017 року Постановою КМУ №38 були внесені зміни до Постанови КМУ «Про державне регулювання цін на лікарські засоби» №862 від 9 листопада 2016 року, якими запровадження референтного ціноутворення на лікарські засоби відтерміновано до 1 квітня 2017 року задля доопрацювання відповідного механізму.

23 лютого 2017 року на офіційному сайті МОЗ України були розміщені проекти змін до нормативно-правових актів, якими удосконалюється механізми референтного ціноутворення та реімбурсації.

10 березня 2017 року на веб-сторінці МОЗ України була розміщена інформація щодо перегляду порядку розрахунку граничних оптово-відпускних цін на лікарські засоби на основі референтних цін.

17 березня 2017 року Постановою КМУ №152 були затвердженні Порядок відшкодування вартості лікарських засобів, Порядок визначення розміру відшкодування вартості лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню, а також зміни до чинного законодавства України щодо референтного ціноутворення та реімбурсації.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: