fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Регуляторні питання

18/ 01/ 2017
  21 грудня 2016 року Верховна Рада України прийняла Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні», в якому враховано пропозицію Асоціації відмінити вимогу про проставлення відміток під час відрядження за кордон. Експерти Комітету з регуляторних питань Асоціації працювали над тим, щоб скасувати необхідність проставляння співробітнику, направленому у відрядження за кордон, у закордонному паспорті або документі, що його замінює, відмітки уповноваженої службової особи Державної прикордонної служби України (надалі – ДПСУ). На думку представників Асоціації, проставлення відміток уповноваженої службової особи ДПСУ було застарілою нормою. Відтепер достатніми підтвердженнями того, що працівник перебував у відрядженні за кордоном, можуть слугувати: оригінали посадкових талонів на літак, в яких зазначаються прізвище відрядженого співробітника, дата та час його реєстрації в аеропорту на літак; відмітки прикордонної служби країни відрядження (проставляються в обов’язковому порядку при перетині кордону приймаючої країни) та інші відповідні документи. Асоціація вітає такі зміни та висловлює свою вдячність як компаніям-членам Асоціації, що брали активну участь у цьому процесі, так і представникам Уряду за втілення цих змін у життя. Юридична довідка: 21 грудня 2016 року Верховна Рада України прийняла Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні» №1797-VIII (Закон України), яким, серед іншого, були внесені зміни до статті 170 Податкового кодексу України (ПКУ). Зокрема, Законом України було внесено зміни до підпункту «а» підпункту 170.9.1 пункту 170.9 статті 170 ПКУ та передбачено, що сума добових в разі відрядження до країн, в’їзд громадян України на територію яких здійснюється за наявності візи (дозволу на в’їзд), визначається: «… за наявності документальних доказів перебування особи у відрядженні (відміток прикордонних служб про перетин кордону, проїзних документів, рахунків на проживання та/або будь-яких інших документів, що підтверджують фактичне перебування особи у відрядженні)…». Попередньою редакцією відповідного положення ПКУ вимагалася наявність саме відміток уповноваженої службової особи Державної прикордонної служби України в закордонному паспорті або документі, що його замінює. Закон України було опубліковано в Голосі України №251 від 31 грудня 2016 року.

21 грудня 2016 року Верховна Рада України прийняла Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні», в якому враховано пропозицію Асоціації відмінити вимогу про проставлення відміток під час відрядження за кордон.

Експерти Комітету з регуляторних питань Асоціації працювали над тим, щоб скасувати необхідність проставляння співробітнику, направленому у відрядження за кордон, у закордонному паспорті або документі, що його замінює, відмітки уповноваженої службової особи Державної прикордонної служби України (надалі – ДПСУ).

На думку представників Асоціації, проставлення відміток уповноваженої службової особи ДПСУ було застарілою нормою. Відтепер достатніми підтвердженнями того, що працівник перебував у відрядженні за кордоном, можуть слугувати:

  • оригінали посадкових талонів на літак, в яких зазначаються прізвище відрядженого співробітника, дата та час його реєстрації в аеропорту на літак;
  • відмітки прикордонної служби країни відрядження (проставляються в обов’язковому порядку при перетині кордону приймаючої країни) та інші відповідні документи.

Асоціація вітає такі зміни та висловлює свою вдячність як компаніям-членам Асоціації, що брали активну участь у цьому процесі, так і представникам Уряду за втілення цих змін у життя.

Юридична довідка:

21 грудня 2016 року Верховна Рада України прийняла Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні» №1797-VIII (Закон України), яким, серед іншого, були внесені зміни до статті 170 Податкового кодексу України (ПКУ).

Зокрема, Законом України було внесено зміни до підпункту «а» підпункту 170.9.1 пункту 170.9 статті 170 ПКУ та передбачено, що сума добових в разі відрядження до країн, в’їзд громадян України на територію яких здійснюється за наявності візи (дозволу на в’їзд), визначається:

«… за наявності документальних доказів перебування особи у відрядженні (відміток прикордонних служб про перетин кордону, проїзних документів, рахунків на проживання та/або будь-яких інших документів, що підтверджують фактичне перебування особи у відрядженні)…».

Попередньою редакцією відповідного положення ПКУ вимагалася наявність саме відміток уповноваженої службової особи Державної прикордонної служби України в закордонному паспорті або документі, що його замінює.

Закон України було опубліковано в Голосі України №251 від 31 грудня 2016 року.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: