fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Охорона здоров’я

16/ 09/ 2016
  Європейська Бізнес Асоціація повідомляє, що Наказ МОЗ України № 773 від 27.07.2016 року, який нарешті затвердив зміни до форми реєстраційного посвідчення на лікарські засоби, аби відображати, зокрема, «необмежений термін дії», скоро має бути офіційно оприлюднений і увійде в силу. Наталя Сергієнко, виконавчий директор Комітету з охорони здоровя Європейської Бізнес Асоціації так прокоментувала цю ситуацію: «Наказ МОЗ не був прийнятий вчасно, але добре, що його нарешті прийнято. Компанії, які пройшли процедуру перереєстрації лікарських засобів, почали отримувати реєстраційні посвідчення із необмеженим терміном дії ще в червні-липні 2016 року. У той же час, вони були занепокоєні, оскільки їх реєстраційні посвідчення  містили невідповідності щодо зазначеної в них інформації, а також невідповідності щодо аналогічної інформації, зазначеної в Державному Реєстрі лікарських засобів. На той момент часу роз’яснень щодо такої ситуації для професійної спільноти оприлюднено не було; тож, ми не мали розуміння перспектив прийняття Наказу МОЗ України. Однак, треба відзначити, що чинне керівництво Міністерства охорони здоровя України та ДП «Державний експертний центр» зробило все можливе, аби уникнути можливих проблем у звязку з затримкою у прийнятті Наказу МОЗ України. Так, тимчасова форма реєстраційного посвідчення була прийнята, і це було повідомлене компаніям-членам Комітету з охорони здоровя Європейської Бізнес Асоціації офіційним листом. Одночасно, змінена форма реєстраційного посвідчення містить і нові рядки. Поки що не зовсім зрозуміла мета включення до реєстраційної форми певних рядків, оскільки реєстраційні свідоцтва формату ЄС (marketing authorizations) таку інформацію не містять. Звичайно, ми звернемось за поясненнями.  На цей момент часу ми очікуємо на публікацію Наказу МОЗ України в офіційний джерелах і сподіваємось, що затримок вже не буде.» Більше деталей можна знайти за посиланням: http://www.apteka.ua/article/384661 



Європейська Бізнес Асоціація повідомляє, що Наказ МОЗ України № 773 від 27.07.2016 року, який нарешті затвердив зміни до форми реєстраційного посвідчення на лікарські засоби, аби відображати, зокрема, «необмежений термін дії», скоро має бути офіційно оприлюднений і увійде в силу. Наталя Сергієнко, виконавчий директор Комітету з охорони здоров’я Європейської Бізнес Асоціації так прокоментувала цю ситуацію:


«Наказ МОЗ не був прийнятий вчасно, але добре, що його нарешті прийнято. Компанії, які пройшли процедуру перереєстрації лікарських засобів, почали отримувати реєстраційні посвідчення із необмеженим терміном дії ще в червні-липні 2016 року. У той же час, вони були занепокоєні, оскільки їх реєстраційні посвідчення  містили невідповідності щодо зазначеної в них інформації, а також невідповідності щодо аналогічної інформації, зазначеної в Державному Реєстрі лікарських засобів. На той момент часу роз’яснень щодо такої ситуації для професійної спільноти оприлюднено не було; тож, ми не мали розуміння перспектив прийняття Наказу МОЗ України.


Однак, треба відзначити, що чинне керівництво Міністерства охорони здоров’я України та ДП «Державний експертний центр» зробило все можливе, аби уникнути можливих проблем у зв’язку з затримкою у прийнятті Наказу МОЗ України. Так, тимчасова форма реєстраційного посвідчення була прийнята, і це було повідомлене компаніям-членам Комітету з охорони здоровя Європейської Бізнес Асоціації офіційним листом.


Одночасно, змінена форма реєстраційного посвідчення містить і нові рядки. Поки що не зовсім зрозуміла мета включення до реєстраційної форми певних рядків, оскільки реєстраційні свідоцтва формату ЄС (marketing authorizations) таку інформацію не містять. Звичайно, ми звернемось за поясненнями. 


На цей момент часу ми очікуємо на публікацію Наказу МОЗ України в офіційний джерелах і сподіваємось, що затримок вже не буде.»


Більше деталей можна знайти за посиланням: http://www.apteka.ua/article/384661
 

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: