fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Охорона здоров’я

13/ 12/ 2011
  8 грудня 2011 року Верховна рада України під час проведення засідання виключила з порядку денного Проект Закону України №7007 щодо заборони реклами лікарських засобів. Передумови: 21 липня 2010 року у Верховній Раді України за номером 7007 був зареєстрований проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів у сфері охорони здоров’я (щодо посилення контролю за обігом лікарських засобів, харчових продуктів для спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів та дієтичних добавок)» (далі – Проект № 7007). Проектом № 7007 передбачено повну заборону реклами лікарських засобів в Україні, включаючи засоби, що дозволені до застосування без рецепту лікаря (так звані «безрецептурні» лікарські засоби). 21 грудня 2010 року Проект №7007 був прийнятий за основу Верховною радою України у першому читанні. Протягом 2010 та 2011 років Комітет ЄБА з охорони здоров’я надіслав ряд звернень до Тетяни Бахтеєвої, Голови Комітету з питань охорони здоров’я Верховної ради України, Володимира Литвина, Голови Верховної ради України, пана Посла Жозе Мануел Пінту Тейшейра, Голови Представництва Європейського Союзу в України, Олексія Костусєва, Голови Антимонопольного комітету України, надавши аргументи щодо відсутності потреби у забороні реклами ліків, як тієї, яка не відповідає найкращим європейським практикам і не вирішує проблеми сектору охорони здоровя. Також була підготовлена низка прес-релізів з цього питання, розміщенa у багатьох засобах масової інформації, вийшли сюжети на телевізійних каналах; проведена прес-конференція із залученням пацієнтських організацій. 7 листопада 2011 року Комітет ЄБА з охорони здоров’я зустрівся з Олександром Аніщенком, Міністром охорони здоров’я України, Олексієм Соловйовим, Головою Державної служби з лікарських засобів та Валерієм Стецівим, Начальником Управління розвитку фармацевтичного сектору в галузі охорони здоров’я Міністерства охорони здоров’я України, де також було наголошено на недоцільності заборони реклами ліків. Ми раді розділити цей успіх з членами Європейської Бізнес Асоціації, які тривалий час очікували недопущення заборони реклами лікарських засобів в Україні.

8 грудня 2011 року Верховна рада України під час проведення засідання виключила з порядку денного Проект Закону України №7007 щодо заборони реклами лікарських засобів.

Передумови: 21 липня 2010 року у Верховній Раді України за номером 7007 був зареєстрований проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів у сфері охорони здоров’я (щодо посилення контролю за обігом лікарських засобів, харчових продуктів для спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів та дієтичних добавок)» (далі – Проект № 7007). Проектом № 7007 передбачено повну заборону реклами лікарських засобів в Україні, включаючи засоби, що дозволені до застосування без рецепту лікаря (так звані «безрецептурні» лікарські засоби).

21 грудня 2010 року Проект №7007 був прийнятий за основу Верховною радою України у першому читанні.

Протягом 2010 та 2011 років Комітет ЄБА з охорони здоров’я надіслав ряд звернень до Тетяни Бахтеєвої, Голови Комітету з питань охорони здоров’я Верховної ради України, Володимира Литвина, Голови Верховної ради України, пана Посла Жозе Мануел Пінту Тейшейра, Голови Представництва Європейського Союзу в України, Олексія Костусєва, Голови Антимонопольного комітету України, надавши аргументи щодо відсутності потреби у забороні реклами ліків, як тієї, яка не відповідає найкращим європейським практикам і не вирішує проблеми сектору охорони здоров’я. Також була підготовлена низка прес-релізів з цього питання, розміщенa у багатьох засобах масової інформації, вийшли сюжети на телевізійних каналах; проведена прес-конференція із залученням пацієнтських організацій.

7 листопада 2011 року Комітет ЄБА з охорони здоров’я зустрівся з Олександром Аніщенком, Міністром охорони здоров’я України, Олексієм Соловйовим, Головою Державної служби з лікарських засобів та Валерієм Стецівим, Начальником Управління розвитку фармацевтичного сектору в галузі охорони здоров’я Міністерства охорони здоров’я України, де також було наголошено на недоцільності заборони реклами ліків.

Ми раді розділити цей успіх з членами Європейської Бізнес Асоціації, які тривалий час очікували недопущення заборони реклами лікарських засобів в Україні.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: