fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Агрохімія

02/ 04/ 2015
  Агрохімія: Платити авансом за утилізацію тари від засобів захисту рослин більше не потрібно Спільні зусилля Кабінету Міністрів України, Європейської Бізнес Асоціації, а також інших представників бізнес спільноти мають результат – відтепер не треба сплачувати передплату за утилізацію тари з-під пестицидів та агрохімікатів. Відтепер виробники та імпортери сплачуватимуть кошти за тару, яка вже була перероблена, або знищена. ІСТОРІЯ ПИТАННЯ: З 2009 року українські імпортери мали отримувати дозвіл держекоінспектору для того, аби пройти митницю та завезти товар в тарі на територію країни. Цей дозвіл надавався лише в разі 100% передплати за послуги зі збирання, заготівлі та утилізації тари та пакувальних матеріалів. Але на момент ввезення товару (в нашому випадку ЗЗР) імпортер не може передбачити, чи буде товар проданий та взагалі застосований, а відтак – чи з’явиться використана тара, яку необхідно буде зібрати та утилізувати. Отже, вимога вносити передплату, ще і 100%, за утилізацію тари в момент ввезення була необґрунтованою та неконструктивною. Відповідно до роз’яснення керівництва Державної фіскальною служби України, після прийняття КМУ Постанови №128 від 18 березня 2015 року дія наказу № 789/414/709 щодо здійснення попередньої оплати більше не застосовується. Агрохімічний Комітет Асоціації схвально сприйняв цей крок Уряду, адже він, по-перше, сприятиме появі на ринку України лише добросовісних організацій з утилізації тари, що належним чином виконуватимуть свої зобов’язання. Ці підрядники будуть зацікавлені в тому, щоб використана тара була своєчасно зібрана та відправлена на утилізацію або переробку. По-друге, це крок на шляху до викорінення корупційних та тіньових схем на ринку утилізації відходів. Асоціація висловлює вдячність всім компаніям-членам, які долучилися та підтримували наші зусилля, направлені на вирішення даного питання. У той же час, Асоціація продовжить роботу, спрямовану на створення сприятливого бізнес-клімату в Україні. Асоціація висловлює вдячність всім компаніям-членам, які активно долучились до процесу скасування Постанови КМУ №915, а також висловлює подяку Міністерству економічного розвитку і торгівлі України та Державній регуляторній службі України за постійну підтримку в цьому питанні! 

Агрохімія: Платити авансом за утилізацію тари від засобів захисту рослин більше не потрібно

Спільні зусилля Кабінету Міністрів України, Європейської Бізнес Асоціації, а також інших представників бізнес спільноти мають результат – відтепер не треба сплачувати передплату за утилізацію тари з-під пестицидів та агрохімікатів. Відтепер виробники та імпортери сплачуватимуть кошти за тару, яка вже була перероблена, або знищена.

ІСТОРІЯ ПИТАННЯ: З 2009 року українські імпортери мали отримувати дозвіл держекоінспектору для того, аби пройти митницю та завезти товар в тарі на територію країни. Цей дозвіл надавався лише в разі 100% передплати за послуги зі збирання, заготівлі та утилізації тари та пакувальних матеріалів. Але на момент ввезення товару (в нашому випадку ЗЗР) імпортер не може передбачити, чи буде товар проданий та взагалі застосований, а відтак – чи з’явиться використана тара, яку необхідно буде зібрати та утилізувати. Отже, вимога вносити передплату, ще і 100%, за утилізацію тари в момент ввезення була необґрунтованою та неконструктивною.

Відповідно до роз’яснення керівництва Державної фіскальною служби України, після прийняття КМУ Постанови №128 від 18 березня 2015 року дія наказу № 789/414/709 щодо здійснення попередньої оплати більше не застосовується.

Агрохімічний Комітет Асоціації схвально сприйняв цей крок Уряду, адже він, по-перше, сприятиме появі на ринку України лише добросовісних організацій з утилізації тари, що належним чином виконуватимуть свої зобов’язання. Ці підрядники будуть зацікавлені в тому, щоб використана тара була своєчасно зібрана та відправлена на утилізацію або переробку. По-друге, це крок на шляху до викорінення корупційних та тіньових схем на ринку утилізації відходів.

Асоціація висловлює вдячність всім компаніям-членам, які долучилися та підтримували наші зусилля, направлені на вирішення даного питання. У той же час, Асоціація продовжить роботу, спрямовану на створення сприятливого бізнес-клімату в Україні.

Асоціація висловлює вдячність всім компаніям-членам, які активно долучились до процесу скасування Постанови КМУ №915, а також висловлює подяку Міністерству економічного розвитку і торгівлі України та Державній регуляторній службі України за постійну підтримку в цьому питанні! 

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: