fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Побутова електротехніка

13/ 02/ 2014
  Внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України про авторські відрахування Кабінет Міністрів України (надалі – КМУ) прийняв та нарешті опублікував Постанову КМУ «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 27 червня 2003 р. №992» №55 від 5 лютого 2014 року (надалі – Постанова №55). Постанова №55 була розроблена Державною службою інтелектуальної власності України (надалі – Державна служба) разом з Комітетом побутової електротехніки Європейської Бізнес Асоціації (надалі – Комітетом та Асоціації відповідно) з метою визначення чіткого переліку обладнання і матеріальних носіїв, з яких необхідно здійснювати відрахування. Довідкова інформація: Відсутність чіткого переліку обладнання і матеріальних носіїв в Постанові КМУ «Про розмір відрахувань виробниками та імпортерами обладнання і матеріальних носіїв, із застосуванням яких у домашніх умовах можна здійснити відтворення творів і виконань, зафіксованих у фонограмах і (або) відеограмах» №992 від 27 червня 2003 року (надалі – Постанова №992) та прозорого механізму здійснення відрахувань створювали проблеми для представників бізнесу в Україні. Зокрема такі проблеми виникали у взаємовідносинах з уповноваженими організаціями колективного управління, які занадто широко тлумачили перелік обладнання і матеріальних носіїв, визначений Постановою №992. Інша проблема полягала у невиправдано високих розмірах таких відрахувань: 3% та 5% від відпускної ціни/вартості обладнання та матеріальних носіїв відповідно.Комітет Асоціації, починаючи з 2011 року, активно відстоював ідею необхідності перегляду положень Постанови №992. Асоціація організувала ряд зустрічей з представниками органів державної влади та іншими зацікавленими сторонами, підготувала та надіслала значну кількість листів як українським, так і європейським високопосадовцям, а також відстоювала відповідну позицію Комітету Асоціації на всіх можливих рівнях. У результаті цих зусиль в травні минулого року у відповідності до пропозицій Комітету Асоціації був розроблений та опублікований на веб-сайті Державної служби проект Постанови №55. Постанова №55, що була прийнята 5 лютого цього року та набирала чинності з 7 березня, чітко визначає перелік обладнання і матеріальних носіїв, що потрапляють під її дію, та встановлює нові розміри відрахувань від 0.02% до 1,5% для різних груп товарів.Ми дякуємо всім членам Асоціації, які підтримували наші зусилля, направлені на вирішення даного питання. В той же час Асоціація продовжить роботу, спрямовану на створення сприятливих умов для бізнесу в сфері авторського права в Україні.



Внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України про авторські відрахування


Кабінет Міністрів України (надалі – КМУ) прийняв та нарешті опублікував Постанову КМУ «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 27 червня 2003 р. №992» №55 від 5 лютого 2014 року (надалі – Постанова №55). Постанова №55 була розроблена Державною службою інтелектуальної власності України (надалі – Державна служба) разом з Комітетом побутової електротехніки Європейської Бізнес Асоціації (надалі – Комітетом та Асоціації відповідно) з метою визначення чіткого переліку обладнання і матеріальних носіїв, з яких необхідно здійснювати відрахування.


Довідкова інформація: Відсутність чіткого переліку обладнання і матеріальних носіїв в Постанові КМУ «Про розмір відрахувань виробниками та імпортерами обладнання і матеріальних носіїв, із застосуванням яких у домашніх умовах можна здійснити відтворення творів і виконань, зафіксованих у фонограмах і (або) відеограмах» №992 від 27 червня 2003 року (надалі – Постанова №992) та прозорого механізму здійснення відрахувань створювали проблеми для представників бізнесу в Україні. Зокрема такі проблеми виникали у взаємовідносинах з уповноваженими організаціями колективного управління, які занадто широко тлумачили перелік обладнання і матеріальних носіїв, визначений Постановою №992. Інша проблема полягала у невиправдано високих розмірах таких відрахувань: 3% та 5% від відпускної ціни/вартості обладнання та матеріальних носіїв відповідно.

Комітет Асоціації, починаючи з 2011 року, активно відстоював ідею необхідності перегляду положень Постанови №992. Асоціація організувала ряд зустрічей з представниками органів державної влади та іншими зацікавленими сторонами, підготувала та надіслала значну кількість листів як українським, так і європейським високопосадовцям, а також відстоювала відповідну позицію Комітету Асоціації на всіх можливих рівнях. У результаті цих зусиль в травні минулого року у відповідності до пропозицій Комітету Асоціації був розроблений та опублікований на веб-сайті Державної служби проект Постанови №55. Постанова №55, що була прийнята 5 лютого цього року та набирала чинності з 7 березня, чітко визначає перелік обладнання і матеріальних носіїв, що потрапляють під її дію, та встановлює нові розміри відрахувань від 0.02% до 1,5% для різних груп товарів.

Ми дякуємо всім членам Асоціації, які підтримували наші зусилля, направлені на вирішення даного питання. В той же час Асоціація продовжить роботу, спрямовану на створення сприятливих умов для бізнесу в сфері авторського права в Україні.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: