fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Охорона здоров’я

27/ 05/ 2022
  Роз’яснення вимог щодо ставки податку на додану вартість на зареєстровані лікарські засоби в іноземній упаковці, які ввозяться на митну територію України Відповідно до інформації, наданої компаніями-членами Комітету з охорони здоров’я Європейської Бізнес Асоціації, під час митного оформлення зареєстрованих в Україні лікарських засобів в іноземній упаковці, митними органами вказується на необхідність сплати податку на додану вартість зі ставкою 20%. Беручи до уваги, що ставка податку на додану вартість на зареєстровані лікарські засоби становить 7%, Комітет Асоціації звернувся до МОЗ України, Державної податкової служби України та Державної митної служби України з проханням надати роз’яснення. МОЗ України надано роз’яснення щодо ставки податку на додану вартість на зареєстровані лікарські засоби в іноземній упаковці, які ввозяться на митну територію України, відповідно до якого до таких лікарських засобів доцільно застосовувати ставку згідно з абзацом другим підпункту «в» пункту 193.1 статті 193 Податкового Кодексу України – 7%. Такі лікарські засоби дозволені до ввезення та реалізації саме для уникнення проблем з постачанням і недопущення відсутності необхідних для пацієнтів лікарських засобів в умовах воєнного стану та ведення бойових дій на території України. Асоціація висловлює вдячність МОЗ України за надані роз’яснення й сподівання на своєчасне забезпечення громадян України ефективними та фінансово доступними лікарськими засобами.

Роз’яснення вимог щодо ставки податку на додану вартість на зареєстровані лікарські засоби в іноземній упаковці, які ввозяться на митну територію України

Відповідно до інформації, наданої компаніями-членами Комітету з охорони здоров’я Європейської Бізнес Асоціації, під час митного оформлення зареєстрованих в Україні лікарських засобів в іноземній упаковці, митними органами вказується на необхідність сплати податку на додану вартість зі ставкою 20%. Беручи до уваги, що ставка податку на додану вартість на зареєстровані лікарські засоби становить 7%, Комітет Асоціації звернувся до МОЗ України, Державної податкової служби України та Державної митної служби України з проханням надати роз’яснення.

МОЗ України надано роз’яснення щодо ставки податку на додану вартість на зареєстровані лікарські засоби в іноземній упаковці, які ввозяться на митну територію України, відповідно до якого до таких лікарських засобів доцільно застосовувати ставку згідно з абзацом другим підпункту «в» пункту 193.1 статті 193 Податкового Кодексу України – 7%. Такі лікарські засоби дозволені до ввезення та реалізації саме для уникнення проблем з постачанням і недопущення відсутності необхідних для пацієнтів лікарських засобів в умовах воєнного стану та ведення бойових дій на території України.

Асоціація висловлює вдячність МОЗ України за надані роз’яснення й сподівання на своєчасне забезпечення громадян України ефективними та фінансово доступними лікарськими засобами.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: