fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Регуляторні питання, Побутова електротехніка, Податкові питання

22/ 12/ 2021
  Сьогодні під час позачергового засідання Верховної Ради України відбулася спроба в черговий раз відтермінувати норми щодо обов’язкового застосування норм про використання касових апаратів. Зокрема, на голосування спробували винести законопроєкт №6376, який пропонує ще на рік (до 1 січня 2023 року) відтермінувати обов’язкове застосування реєстраторів розрахункових операції (РРО) фізичними особами–підприємців, які є платниками єдиного податку 2-4 груп. Проте, дане рішення (законопроєкт №6376) не було підтримано. Європейська Бізнес Асоціація дякує народним депутатам і особисто Голові Парламентського Комітету з питань податкової та митної політики Данилу Гетьманцеву за те, що голос прозорого бізнесу було почуто та підтримано. Так, Асоціація виступила проти прийняття такого законопроєкту. Адже, лише норми щодо обов’язкового використання РРО можуть допомогти вивести економіку України з тіні та сприяти збільшенню надходжень до державного бюджету, посиленню захисту прав споживачів та створенню рівних і цивілізованих умов ведення бізнесу, про що в тому числі йшлося й під час нещодавнього Бізнес Форуму Асоціації – «Детінізація – цивілізація 2.0».  Окрім цього, сучасні технології, зокрема, можливість використовувати так-званий РРО в смартфоні дозволяє добросовісному бізнесу максимально просто, швидко та дешево розпочати використовувати касові апарати. Зокрема, наразі у бізнесу є можливість використовувати як безкоштовні програмні РРО на базі програмного забезпечення розробленого фіскальними органами, так і комерційні версії, що пропонуються різними компаніями. Це, в свою чергу, дозволяє й суттєво зекономити кошти бізнесу (до 5 тисяч гривень на рік за підрахунками експертів Асоціації), і час споживачів при проведенні розрахунків на касі (майже в 3 рази), і зробити внесок в збереження наших лісів, внаслідок відсутності необхідності друкувати чек.    Більш оперативно про новини Асоціації можна дізнатися на нашому Telegram-каналі – EBAUkraine.

Сьогодні під час позачергового засідання Верховної Ради України відбулася спроба в черговий раз відтермінувати норми щодо обов’язкового застосування норм про використання касових апаратів. Зокрема, на голосування спробували винести законопроєкт №6376, який пропонує ще на рік (до 1 січня 2023 року) відтермінувати обов’язкове застосування реєстраторів розрахункових операції (РРО) фізичними особами–підприємців, які є платниками єдиного податку 2-4 груп.

Проте, дане рішення (законопроєкт №6376) не було підтримано.

Європейська Бізнес Асоціація дякує народним депутатам і особисто Голові Парламентського Комітету з питань податкової та митної політики Данилу Гетьманцеву за те, що голос прозорого бізнесу було почуто та підтримано.

Так, Асоціація виступила проти прийняття такого законопроєкту. Адже, лише норми щодо обов’язкового використання РРО можуть допомогти вивести економіку України з тіні та сприяти збільшенню надходжень до державного бюджету, посиленню захисту прав споживачів та створенню рівних і цивілізованих умов ведення бізнесу, про що в тому числі йшлося й під час нещодавнього Бізнес Форуму Асоціації – «Детінізація – цивілізація 2.0»

Окрім цього, сучасні технології, зокрема, можливість використовувати так-званий РРО в смартфоні дозволяє добросовісному бізнесу максимально просто, швидко та дешево розпочати використовувати касові апарати. Зокрема, наразі у бізнесу є можливість використовувати як безкоштовні програмні РРО на базі програмного забезпечення розробленого фіскальними органами, так і комерційні версії, що пропонуються різними компаніями. Це, в свою чергу, дозволяє й суттєво зекономити кошти бізнесу (до 5 тисяч гривень на рік за підрахунками експертів Асоціації), і час споживачів при проведенні розрахунків на касі (майже в 3 рази), і зробити внесок в збереження наших лісів, внаслідок відсутності необхідності друкувати чек. 

 

Більш оперативно про новини Асоціації можна дізнатися на нашому Telegram-каналі – EBAUkraine.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: