fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Побутова електротехніка

17/ 11/ 2021
  Правила надання інформації для споживачів виробниками радіообладнання стануть більш простими та зрозумілими Європейська Бізнес Асоціація вітає прийняття Рішення НКРЗІ №336 від 14 вересня 2021 року та його нещодавню реєстрацію в Міністерстві юстиції України. Зазначене рішення вносить зміни до правил надання виробником радіообладнання інформації для споживачів. Експерти Асоціації активно долучалися до роботи Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації (надалі – НКРЗІ) над розробленням проекту Рішення та надавали до нього ряд пропозицій, з метою зробити правила надання інформації про радіо електронний виріб простими та зрозумілими, як для виробників радіообладнання, так і для споживачів. Зокрема, основні зауваження експертів Комітету побутової електротехніки Асоціації до проекту Рішення стосувались того, що запровадження додаткових вимог до змісту обов’язкової інформації для споживача обумовить необхідність для виробників переробити документацію на продукцію, що вимагає значних фінансових витрат та в середньому від півтора до трьох років підготовчого періоду. Відтак, Комітет Асоціації пропонував підходити до кожної запропонованої зміни більш зважено. Експерти Комітету Асоціації провели ряд робочих зустрічей з представниками НКРЗІ в результаті яких було напрацьовано більш збалансовані та виважені положення, наприклад, в частині необхідності зазначення питомої потужності поглинання випромінення людським тілом (надалі – SAR) виключно для мобільних телефонів, можливості зазначення одиниць вимірювання та загальноприйнятих слів, як то WiFi чи Bluetooth латинськими літерами. Тож, Європейська Бізнес Асоціація вдячна НКРЗІ за співпрацю та врахування значної частини пропозицій бізнес-спільноти в Рішенні НКРЗІ №336, яке 9 листопада було зареєстроване в Мінюсті та набере чинності 22 травня 2022 року. Якщо вам потрібна додаткова інформація, звертайтесь до [email protected], Керівника напрямків побутова електротехніка, регуляторний Асоціації.

Правила надання інформації для споживачів виробниками радіообладнання стануть більш простими та зрозумілими

Європейська Бізнес Асоціація вітає прийняття Рішення НКРЗІ №336 від 14 вересня 2021 року та його нещодавню реєстрацію в Міністерстві юстиції України. Зазначене рішення вносить зміни до правил надання виробником радіообладнання інформації для споживачів.

Експерти Асоціації активно долучалися до роботи Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації (надалі – НКРЗІ) над розробленням проекту Рішення та надавали до нього ряд пропозицій, з метою зробити правила надання інформації про радіо електронний виріб простими та зрозумілими, як для виробників радіообладнання, так і для споживачів.

Зокрема, основні зауваження експертів Комітету побутової електротехніки Асоціації до проекту Рішення стосувались того, що запровадження додаткових вимог до змісту обов’язкової інформації для споживача обумовить необхідність для виробників переробити документацію на продукцію, що вимагає значних фінансових витрат та в середньому від півтора до трьох років підготовчого періоду. Відтак, Комітет Асоціації пропонував підходити до кожної запропонованої зміни більш зважено.

Експерти Комітету Асоціації провели ряд робочих зустрічей з представниками НКРЗІ в результаті яких було напрацьовано більш збалансовані та виважені положення, наприклад, в частині необхідності зазначення питомої потужності поглинання випромінення людським тілом (надалі – SAR) виключно для мобільних телефонів, можливості зазначення одиниць вимірювання та загальноприйнятих слів, як то WiFi чи Bluetooth латинськими літерами.

Тож, Європейська Бізнес Асоціація вдячна НКРЗІ за співпрацю та врахування значної частини пропозицій бізнес-спільноти в Рішенні НКРЗІ №336, яке 9 листопада було зареєстроване в Мінюсті та набере чинності 22 травня 2022 року.

Якщо вам потрібна додаткова інформація, звертайтесь до [email protected], Керівника напрямків побутова електротехніка, регуляторний Асоціації.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: