fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Промислова екологія та сталий розвиток

31/ 03/ 2021
  На Хмельниччині оновлено перелік документів для отримання дозволу на викиди. Так, вичерпний перелік обов’язкових документів, які слід подати для отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин у атмосферне повітря стаціонарними джерелами, відтепер не містить зобов’язання подавати Висновок з оцінки впливу на довкілля (ОВД). Наразі в Україні діє автоматичний підхід до визначення видів діяльності, які потребують здійснення ОВД. Так, компанії самостійно вирішують чи є необхідність проведення ОВД, з огляду на критерії, прописані у Законі «Про оцінку впливу на довкілля» №2059-VIII. Таким чином, не всі компанії зобовязані мати такий документ. Водночас, навіть незважаючи на те, що відповідно до діючого законодавства, компанії не потрібно проходити ОВД для початку діяльності, в деяких областях такий документ все ж вимагався. Так, щоб отримати дозвіл на викиди у Хмельницькій ОДА, компанії, серед іншого, зобовязані були надавати Висновок з ОВД. Відтак, існувала певна колізія між законодавчими нормами та їх практичною реалізацією на місцях. Така ситуація затримувала провадження інвестиційних проєктів в регіоні та не сприяла надходженню додаткових коштів до місцевого бюджету. На початку року Комітет промислової екології та сталого розвитку Асоціації звернувся до Департаменту природних ресурсів та  екології Хмельницької ОДА з проханням привести документи у відповідність до чинного законодавства. Ми вдячні усім представникам державних органів за сприяння у вирішенні ситуації, а також Державній регуляторній службі України та Міністерству захисту довкілля та природних ресурсів України за надані роз’яснення та сприяння у вирішенні ситуації.   Більш оперативно про новини Асоціації можна дізнатися на нашому Telegram-каналі – EBAUkraine.  

На Хмельниччині оновлено перелік документів для отримання дозволу на викиди

Так, вичерпний перелік обов’язкових документів, які слід подати для отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин у атмосферне повітря стаціонарними джерелами, відтепер не містить зобов’язання подавати Висновок з оцінки впливу на довкілля (ОВД).

Наразі в Україні діє автоматичний підхід до визначення видів діяльності, які потребують здійснення ОВД. Так, компанії самостійно вирішують чи є необхідність проведення ОВД, з огляду на критерії, прописані у Законі «Про оцінку впливу на довкілля» №2059-VIII. Таким чином, не всі компанії зобов’язані мати такий документ.

Водночас, навіть незважаючи на те, що відповідно до діючого законодавства, компанії не потрібно проходити ОВД для початку діяльності, в деяких областях такий документ все ж вимагався. Так, щоб отримати дозвіл на викиди у Хмельницькій ОДА, компанії, серед іншого, зобов’язані були надавати Висновок з ОВД. Відтак, існувала певна колізія між законодавчими нормами та їх практичною реалізацією на місцях. Така ситуація затримувала провадження інвестиційних проєктів в регіоні та не сприяла надходженню додаткових коштів до місцевого бюджету.

На початку року Комітет промислової екології та сталого розвитку Асоціації звернувся до Департаменту природних ресурсів та  екології Хмельницької ОДА з проханням привести документи у відповідність до чинного законодавства.

Ми вдячні усім представникам державних органів за сприяння у вирішенні ситуації, а також Державній регуляторній службі України та Міністерству захисту довкілля та природних ресурсів України за надані роз’яснення та сприяння у вирішенні ситуації.

 

Більш оперативно про новини Асоціації можна дізнатися на нашому Telegram-каналі – EBAUkraine.

 

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: