fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Регуляторні питання

01/ 02/ 2021
  В країні змінено допустимі норми електромагнітного випромінювання Європейська Бізнес Асоціація вітає прийняття Наказу МОЗ Про затвердження Зміни до Державних санітарних норм і правил захисту населення від впливу електромагнітних випромінювань № 2760 від 30 листопада 2020. Так, українське законодавство буде гармонізовано до практик держав ЄС в контексті електромагнітного випромінювання, де станції зв’язку працюють на вищих частотах. Це надасть змогу зменшити потенційні ризики, які несе випромінювання терміналів стільникового зв’язку на абонентів, а також дозволить пришвидшити розгортання мереж 3G та 4G на території України, зокрема, в сільській місцевості.  Всесвітня Організація охорони здоров’я вже протягом тривалого часу досліджує вплив електромагнітного поля базових станцій. За весь цей час ВООЗ не виявила об’єктивних даних, які б свідчили про ризики для здоров’я населення внаслідок дії електромагнітних полів від базових станцій мобільного зв’язку. Нагадаємо, що питання ГДР ЕМП регулювалися Державними санітарними нормами і правилами захисту населення від впливу електромагнітних випромінювань, затвердженими наказом МОЗ №239 ще 1996 року. Так, для базових станцій рухомого (мобільного) зв’язку, що працюють у діапазонах дуже високих, ультрависоких, надвисоких та надзвичайно високих частот, ГДР ЕМП були встановлені на рівні 10 мкВт/см2 або 6 В/м. Європейська Бізнес Асоціація вдячна Міністерству охорони здоров’я за підтримку та прийняття відповідного наказу.

В країні змінено допустимі норми електромагнітного випромінювання

Європейська Бізнес Асоціація вітає прийняття Наказу МОЗ “Про затвердження Зміни до Державних санітарних норм і правил захисту населення від впливу електромагнітних випромінювань” № 2760 від 30 листопада 2020.

Так, українське законодавство буде гармонізовано до практик держав ЄС в контексті електромагнітного випромінювання, де станції зв’язку працюють на вищих частотах. Це надасть змогу зменшити потенційні ризики, які несе випромінювання терміналів стільникового зв’язку на абонентів, а також дозволить пришвидшити розгортання мереж 3G та 4G на території України, зокрема, в сільській місцевості. 

Всесвітня Організація охорони здоров’я вже протягом тривалого часу досліджує вплив електромагнітного поля базових станцій. За весь цей час ВООЗ не виявила об’єктивних даних, які б свідчили про ризики для здоров’я населення внаслідок дії електромагнітних полів від базових станцій мобільного зв’язку.

Нагадаємо, що питання ГДР ЕМП регулювалися Державними санітарними нормами і правилами захисту населення від впливу електромагнітних випромінювань, затвердженими наказом МОЗ №239 ще 1996 року.

Так, для базових станцій рухомого (мобільного) зв’язку, що працюють у діапазонах дуже високих, ультрависоких, надвисоких та надзвичайно високих частот, ГДР ЕМП були встановлені на рівні 10 мкВт/см2 або 6 В/м.

Європейська Бізнес Асоціація вдячна Міністерству охорони здоров’я за підтримку та прийняття відповідного наказу.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: