fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Зернові та олійні культури

30/ 03/ 2020
  Зернова галузь відіграє важливу роль в аграрному секторі України та має великий  потенціал для розвитку. Так, за оцінками операторів ринку, експорт зерна з України в найближчі роки може сягнути 70 млн тонн. Виробництво, переробка та експорт зернових та олійних культур дають суттєві грошові надходження до бюджету і є важливими секторами працевлаштування населення країни. Крім того, відіграють важливу роль в гарантуванні продовольчої та фінансової стабільності держави. Минулого маркетингового року Україна експортувала рекордний обсяг зернових – 50,4 млн тонн. У цьому маркетинговому році експорт вітчизняних зернових вже становив 45,3 млн тонн (станом на 26 березня). Загалом за цей маркетинговий рік Україна планує поставити на міжнародні ринки 54,8 млн тонн зерна. Європейська Бізнес Асоціація повідомляє, що сьогодні, 30 березня, були затверджені граничні обсяги експорту пшениці на 2019/2020 маркетинговий рік. Відповідно до додатку до Меморандуму, граничний обсяг експорту пшениці було погоджено на рівні 20,2 млн тонн (всіх класів). Даний документ є одним із факторів збереження балансу між внутрішнім споживанням зернових та експортними можливостями. Адже стабільність та прогнозованість є пріоритетом для України і одним із головних чинників національної та продовольчої безпеки. Довідково: Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України (МінРЕТС) і суб’єктами господарювання-експортерами зерна у 2019/2020 маркетинговому році було підписано 3 жовтня 2019 року. Даний документ містить механізми взаємодії учасників ринку зерна, обмін інформацією щодо перспектив експорту зернових культур, здійснення моніторингу функціонування зернового ринку.

Зернова галузь відіграє важливу роль в аграрному секторі України та має великий  потенціал для розвитку. Так, за оцінками операторів ринку, експорт зерна з України в найближчі роки може сягнути 70 млн тонн.

Виробництво, переробка та експорт зернових та олійних культур дають суттєві грошові надходження до бюджету і є важливими секторами працевлаштування населення країни. Крім того, відіграють важливу роль в гарантуванні продовольчої та фінансової стабільності держави.

Минулого маркетингового року Україна експортувала рекордний обсяг зернових – 50,4 млн тонн. У цьому маркетинговому році експорт вітчизняних зернових вже становив 45,3 млн тонн (станом на 26 березня). Загалом за цей маркетинговий рік Україна планує поставити на міжнародні ринки 54,8 млн тонн зерна.

Європейська Бізнес Асоціація повідомляє, що сьогодні, 30 березня, були затверджені граничні обсяги експорту пшениці на 2019/2020 маркетинговий рік. Відповідно до додатку до Меморандуму, граничний обсяг експорту пшениці було погоджено на рівні 20,2 млн тонн (всіх класів).

Даний документ є одним із факторів збереження балансу між внутрішнім споживанням зернових та експортними можливостями. Адже стабільність та прогнозованість є пріоритетом для України і одним із головних чинників національної та продовольчої безпеки.

Довідково:

Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України (МінРЕТС) і суб’єктами господарювання-експортерами зерна у 2019/2020 маркетинговому році було підписано 3 жовтня 2019 року. Даний документ містить механізми взаємодії учасників ринку зерна, обмін інформацією щодо перспектив експорту зернових культур, здійснення моніторингу функціонування зернового ринку.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: