fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Охорона здоров’я

29/ 11/ 2019
  Отримані достатні роз’яснення щодо правил позначення одиниць вимірювання SI Європейська Бізнес Асоціація (Асоціація) рада повідомити про отримання двох листів-роз’яснень, на які тривалий час чекала фармацевтична бізнес-спільнота: від 12 листопада 2019 р. від Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України (Мінекономрозвитку) та від 19 листопада 2019 р. від Міністерства охорони здоров’я України (МОЗ України) щодо декотрих правил нанесення маркування лікарських засобів та медичних виробів одиницями вимірювання SI. Як відомо, застосовування позначень одиниць вимірювання на продукції та маркування останніми були перенесені наприкінці 2018 року на 2 (два) календарних роки через відсутність спільного розуміння щодо їх застосування, зокрема, для сфери лікарських засобів як серед бізнес-спільноти, так і серед органів державної влади, а також через відсутність співвідношення правил Наказу Мінекономрозвитку №914 від 4 серпня 2015 року (Наказ №914) з положеннями інших підзаконних нормативно-правових актів. Як наслідок, це призвело до виникнення ситуації відсутності об’єктивних умов для вчасного виконання вимог Наказу №914 з боку бізнес-спільноти.   Наразі два окремих роз’яснення, що отримані від Мінекономрозвитку та МОЗ України, містять відповіді на питання, що з’являлись досі у компаній. Відповідно, тепер компанії зможуть скористатись ними для виконання правил Наказу №914. Ми вдячні відповідальним представникам Мінекономрозвитку та МОЗ України за ставлення до потреб бізнесу із розумінням і сприяння у отриманні суб’єктами ринку вкрай необхідних роз’яснень, які нарешті надають чітку інформацію, створюючи необхідні умови для бізнес-спільноти щодо використання її у своїй роботі, аби виконати нові правила. Бізнес-спільнота Комітету з охорони здоров’я Асоціації сподівається, що ситуацій створення напруження на ринку через суто технічні проблеми, пов’язані із відсутністю вчасних і прозорих правил роботи бізнесу, у майбутньому можна буде уникнути.

Отримані достатні роз’яснення щодо правил позначення одиниць вимірювання SI

Європейська Бізнес Асоціація (Асоціація) рада повідомити про отримання двох листів-роз’яснень, на які тривалий час чекала фармацевтична бізнес-спільнота: від 12 листопада 2019 р. від Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України (Мінекономрозвитку) та від 19 листопада 2019 р. від Міністерства охорони здоров’я України (МОЗ України) щодо декотрих правил нанесення маркування лікарських засобів та медичних виробів одиницями вимірювання SI.

Як відомо, застосовування позначень одиниць вимірювання на продукції та маркування останніми були перенесені наприкінці 2018 року на 2 (два) календарних роки через відсутність спільного розуміння щодо їх застосування, зокрема, для сфери лікарських засобів як серед бізнес-спільноти, так і серед органів державної влади, а також через відсутність співвідношення правил Наказу Мінекономрозвитку №914 від 4 серпня 2015 року (Наказ №914) з положеннями інших підзаконних нормативно-правових актів. Як наслідок, це призвело до виникнення ситуації відсутності об’єктивних умов для вчасного виконання вимог Наказу №914 з боку бізнес-спільноти.  

Наразі два окремих роз’яснення, що отримані від Мінекономрозвитку та МОЗ України, містять відповіді на питання, що з’являлись досі у компаній. Відповідно, тепер компанії зможуть скористатись ними для виконання правил Наказу №914.

Ми вдячні відповідальним представникам Мінекономрозвитку та МОЗ України за ставлення до потреб бізнесу із розумінням і сприяння у отриманні суб’єктами ринку вкрай необхідних роз’яснень, які нарешті надають чітку інформацію, створюючи необхідні умови для бізнес-спільноти щодо використання її у своїй роботі, аби виконати нові правила.

Бізнес-спільнота Комітету з охорони здоров’я Асоціації сподівається, що ситуацій створення напруження на ринку через суто технічні проблеми, пов’язані із відсутністю вчасних і прозорих правил роботи бізнесу, у майбутньому можна буде уникнути.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: