fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Електронні платежі

23/ 01/ 2019
  В Україні запущено послугу видачі готівки на касі торгової точки Даний сервіс вже працює та є популярним в країнах Європи, Азії, в США, а відтепер став доступний власникам платіжних карток і на українському ринку. Послуга передбачає можливість для власника платіжної картки отримати готівкові кошти та касі торгової точки паралельно з оплатою за товари. Даний сервіс допоможе вирішити проблему нерівномірного розвитку мережі банкоматів, створить власникам платіжних карток нові можливості для доступу до коштів на рахунку, а для торговців – допоможе залучити нових клієнтів та оптимізувати витрати на роботу з готівкою. Незважаючи на те, що законодавством передбачено можливість надання торговцями послуг з видачі готівки, його окремі положення можуть трактуватися неоднозначно. Однак, завдяки зусиллям Європейської Бізнес Асоціації було створено законодавчі умови для запуску такого сервісу в Україні. Зокрема, було отримано ряд роз’яснень від Національного банку, Міністерства фінансів та Державної фіскальної служби щодо можливості надання послуги та особливостей застосування вимог законодавства в частині обліку та фіскалізації операцій з видачі готівки на касі. Також Національний банк України підтримав та вніс до проекту розроблені Асоціацією пропозиції до Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, які мають на меті спростити порядок реєстрації операцій даного типу.

В Україні запущено послугу видачі готівки на касі торгової точки

Даний сервіс вже працює та є популярним в країнах Європи, Азії, в США, а відтепер став доступний власникам платіжних карток і на українському ринку. Послуга передбачає можливість для власника платіжної картки отримати готівкові кошти та касі торгової точки паралельно з оплатою за товари. Даний сервіс допоможе вирішити проблему нерівномірного розвитку мережі банкоматів, створить власникам платіжних карток нові можливості для доступу до коштів на рахунку, а для торговців – допоможе залучити нових клієнтів та оптимізувати витрати на роботу з готівкою.

Незважаючи на те, що законодавством передбачено можливість надання торговцями послуг з видачі готівки, його окремі положення можуть трактуватися неоднозначно. Однак, завдяки зусиллям Європейської Бізнес Асоціації було створено законодавчі умови для запуску такого сервісу в Україні. Зокрема, було отримано ряд роз’яснень від Національного банку, Міністерства фінансів та Державної фіскальної служби щодо можливості надання послуги та особливостей застосування вимог законодавства в частині обліку та фіскалізації операцій з видачі готівки на касі.

Також Національний банк України підтримав та вніс до проекту розроблені Асоціацією пропозиції до Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, які мають на меті спростити порядок реєстрації операцій даного типу.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: