fbpx
Розмір літер 1x
Колір сайту
Зображення
Додатково
Міжрядковий інтервал
Міжсимвольний інтервал
Шрифт
Убудовані елементи (відео, карти тощо)
 

Охорона здоров’я

17/ 12/ 2018
  Публікація офіційних даних щодо клінічних досліджень в Україні Наявність регулярно оновлюваної офіційної інформації щодо галузі клінічних досліджень в Україні є нагальною необхідністю. Відкрита інформація є основою для оцінки тенденцій та перспектив розвитку напрямку клінічних досліджень в Україні. Підкомітет з клінічних досліджень ЄБА неодноразово наголошував у комунікації з експертним органом про необхідність відкритої публікації актуальних даних про клінічні дослідження в Україні. Результатом взаємодії Підкомітету з клінічних досліджень ЄБА з Державним експертним центром МОЗ України стала публікація 4 жовтня 2018 року статті  «Скільки клінічних випробувань ліків відбувається в Україні та чому це важливо» на сайті видавництва «Українська правда» і статті «ГЭЦ констатирует рост количества клинических испытаний в Украине» на сайті інформаційного агентства «Інтерфакс-Україна». Також, у листопаді Державний експертний центр МОЗ України на своєму офіційному сайті опублікував «Інформаційну довідку щодо проведення експертизи матеріалів клінічних випробувань лікарських засобів в Україні за 9 місяців 2018 року». ЄБА позитивно оцінює розміщення офіційних актуальних даних щодо клінічних досліджень у відкритому доступі, що має велике значення для компаній, які проводять клінічні дослідження в Україні, потенційних спонсорів клінічних досліджень, а також позитивно впливає на процес популяризації клінічних досліджень серед українських пацієнтів.

Публікація офіційних даних щодо клінічних досліджень в Україні

Наявність регулярно оновлюваної офіційної інформації щодо галузі клінічних досліджень в Україні є нагальною необхідністю. Відкрита інформація є основою для оцінки тенденцій та перспектив розвитку напрямку клінічних досліджень в Україні. Підкомітет з клінічних досліджень ЄБА неодноразово наголошував у комунікації з експертним органом про необхідність відкритої публікації актуальних даних про клінічні дослідження в Україні.

Результатом взаємодії Підкомітету з клінічних досліджень ЄБА з Державним експертним центром МОЗ України стала публікація 4 жовтня 2018 року статті  «Скільки клінічних випробувань ліків відбувається в Україні та чому це важливо» на сайті видавництва «Українська правда» і статті «ГЭЦ констатирует рост количества клинических испытаний в Украине» на сайті інформаційного агентства «Інтерфакс-Україна». Також, у листопаді Державний експертний центр МОЗ України на своєму офіційному сайті опублікував «Інформаційну довідку щодо проведення експертизи матеріалів клінічних випробувань лікарських засобів в Україні за 9 місяців 2018 року».

ЄБА позитивно оцінює розміщення офіційних актуальних даних щодо клінічних досліджень у відкритому доступі, що має велике значення для компаній, які проводять клінічні дослідження в Україні, потенційних спонсорів клінічних досліджень, а також позитивно впливає на процес популяризації клінічних досліджень серед українських пацієнтів.

Читайте корисні статті та новини. Поширюйте їх соціальними мережами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: